Van Zwienen neemt Citroën-dealerschap Lanting over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Erik Reurekas, directeur van Van Zwienen, aan Automotive.

Reurekas legt uit dat Lanting nu ook nog een Nissan-dealerschap heeft. “Dat wordt toegevoegd aan Hyundai- en Mitsubishi-dealer Autobedrijf Peter Ursem in Purmerend. Wij nemen alleen de Citroën-activiteiten, het pand en een groot deel van het personeel over.”

Willem van der Burg, directeur van Autobedrijf Lanting, is blij met de overname. “In ons bedrijf werd de vraag steeds belangrijker hoe wij op termijn voldoende rendement zouden kunnen maken. Toen Van Zwienen zich meldde hebben wij besloten om op hun aanbieding in te gaan.”

DS-center
In totaal heeft de Noord-Hollandse dealerholding vanaf februari vier gecombineerde Peugeot-Citroën-vestigingen. In Alkmaar opent Van Zwienen eind februari namelijk een nieuwbouwpand voor de Peugeot-Citroën-activiteiten in die regio. Reurekas legt uit dat het gaan om een dealerpand, een occasioncenter en een tankstation (Argos, onbemand). “We zijn in Alkmaar nu nog met Peugeot in een tot de draad versleten pand gevestigd, maar de nieuwbouwlocatie wordt ons nieuwe hoofdkantoor. Citroën wordt daar samen met een DS-center aan toegevoegd.”

Na de officiële opening in maart gaat de Peugeot-vestiging in Heerhugowaard sluiten. “Die vestigingen zitten anders te dicht op elkaar.”

Van Zwienen startte in april ook al de Citroën-activiteiten van de failliete dealer Willem Wessel in Zaandam door.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Van Zwienen neemt Citroën-dealerschap Lanting over | Automotive Online

Van Zwienen neemt Citroën-dealerschap Lanting over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Erik Reurekas, directeur van Van Zwienen, aan Automotive.

Reurekas legt uit dat Lanting nu ook nog een Nissan-dealerschap heeft. “Dat wordt toegevoegd aan Hyundai- en Mitsubishi-dealer Autobedrijf Peter Ursem in Purmerend. Wij nemen alleen de Citroën-activiteiten, het pand en een groot deel van het personeel over.”

Willem van der Burg, directeur van Autobedrijf Lanting, is blij met de overname. “In ons bedrijf werd de vraag steeds belangrijker hoe wij op termijn voldoende rendement zouden kunnen maken. Toen Van Zwienen zich meldde hebben wij besloten om op hun aanbieding in te gaan.”

DS-center
In totaal heeft de Noord-Hollandse dealerholding vanaf februari vier gecombineerde Peugeot-Citroën-vestigingen. In Alkmaar opent Van Zwienen eind februari namelijk een nieuwbouwpand voor de Peugeot-Citroën-activiteiten in die regio. Reurekas legt uit dat het gaan om een dealerpand, een occasioncenter en een tankstation (Argos, onbemand). “We zijn in Alkmaar nu nog met Peugeot in een tot de draad versleten pand gevestigd, maar de nieuwbouwlocatie wordt ons nieuwe hoofdkantoor. Citroën wordt daar samen met een DS-center aan toegevoegd.”

Na de officiële opening in maart gaat de Peugeot-vestiging in Heerhugowaard sluiten. “Die vestigingen zitten anders te dicht op elkaar.”

Van Zwienen startte in april ook al de Citroën-activiteiten van de failliete dealer Willem Wessel in Zaandam door.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.