Kroymans koopt Teha

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kroymans is ook eigenaar van Van Kappel (vijf vestigingen, hoofdvestiging in Venlo) en Pecar (Leidschendam), terwijl ook de onderdelenimporteurs Havam (Venlo) en Interpièces (België) tot de groep behoren. Daarnaast is Kroymans actief in auto-import (o.m. Saab, Jaguar, Kia) en -leasing, equipment (Stertil-Koni, Stokvis Equipment) en dealerbedrijven.
Teha is vermoedelijk niet de laatste Kroymans-overname in de onderdelenwereld, blijkt uit de woorden van CEO Ton van Soest: “We willen in de Benelux-aftermarket een top drie positie gaan innemen. Ook binnen onze groep worden onderdelen steeds belangrijker.” De 45-jarige Theo Haerkens had diverse redenen om zijn bedrijf te verkopen. “Allereerst heb ik geen opvolger. Daarnaast vind ik een bedrijf als het mijne – met ruim vijf miljoen euro omzet en veertig mensen – in de huidige economische tijd een hele zorg voor een alleen-aandeelhouder. Ik ben erg blij met de overname door Kroymans: er stroomt bij die mensen benzine door de aderen.”
Haerkens blijft aan als directeur van Teha.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.