Deense investeerders steken miljoenen in bandenfabriek Delfzijl

Bandenrecyclage • De bouw verloopt in twee fasen. De totale investering bedraagt 285 miljoen euro.
Robert L. Smid Robert L. Smid
V.l.n.r: Henk Emmens, Gedeputeerde van, voor en in de provincie Groningen, Allen Timpany, Ceo Circtec, Adam Burks, Global coo, middle distillates, heavy distillates and marine bij BP, John Loudermilk, ceo, Birla Carbon en Robert Harper, medeoprichter en deputy ceo.

Het Britse bandenrecyclebedrijf Circtec, die een bandenfabriek in het Groningse Delfzijl bouwt, krijgt een geldinjectie van rederij Maersk en het Deense investeringsfonds Novo Holdings. Dat meldt Circtec in een persbericht. De Deense kapitaalinjectie is in totaal 75 miljoen euro.

Zo levert de eerste financieringsronde Circtec 150 miljoen euro op. Daarin is een Nederlandse overheidssubsidie van ruim 20 miljoen euro verwerkt. “Met deze nieuwe investeringsronde kunnen we onze duurzaamheidsdoelen opschalen”, zegt Allen Timpany, ceo van Cirtec.

Samen met onder andere gedeputeerde Henk Emmens en mede-oprichter Robert Harper gaf Timpany het startschot voor de bouw van de fabriek op de locatie. De bouw verloopt in twee fasen. De totale investering bedraagt 285 miljoen euro.

Lees het complete verhaal op Bandenportaal.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Deense investeerders steken miljoenen in bandenfabriek Delfzijl | Automotive Online

Deense investeerders steken miljoenen in bandenfabriek Delfzijl

Bandenrecyclage • De bouw verloopt in twee fasen. De totale investering bedraagt 285 miljoen euro.
Robert L. Smid Robert L. Smid
V.l.n.r: Henk Emmens, Gedeputeerde van, voor en in de provincie Groningen, Allen Timpany, Ceo Circtec, Adam Burks, Global coo, middle distillates, heavy distillates and marine bij BP, John Loudermilk, ceo, Birla Carbon en Robert Harper, medeoprichter en deputy ceo.

Het Britse bandenrecyclebedrijf Circtec, die een bandenfabriek in het Groningse Delfzijl bouwt, krijgt een geldinjectie van rederij Maersk en het Deense investeringsfonds Novo Holdings. Dat meldt Circtec in een persbericht. De Deense kapitaalinjectie is in totaal 75 miljoen euro.

Zo levert de eerste financieringsronde Circtec 150 miljoen euro op. Daarin is een Nederlandse overheidssubsidie van ruim 20 miljoen euro verwerkt. “Met deze nieuwe investeringsronde kunnen we onze duurzaamheidsdoelen opschalen”, zegt Allen Timpany, ceo van Cirtec.

Samen met onder andere gedeputeerde Henk Emmens en mede-oprichter Robert Harper gaf Timpany het startschot voor de bouw van de fabriek op de locatie. De bouw verloopt in twee fasen. De totale investering bedraagt 285 miljoen euro.

Lees het complete verhaal op Bandenportaal.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.