LFH Lease ontvangt 265 miljoen euro: ‘We zijn nu een volwaardige leasemaatschappij’

LFH Lease • Dochteronderneming Gijba beheert de autoleasecontracten.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: LFH).

LFH-Groep, met dochterondernemingen Lease&Finance Huis en Gijba, heeft overeenstemming bereikt met Barclays Europe en SCIO Capital over een fundinglijn van 265 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf aan AM.

“De overeenkomst zorgt ervoor dat de leasemaatschappij minder afhankelijk is van de traditionele banken voor financiering”, zegt Jochem Leuverink, directeur van LFH. “Deze funding stelt ons in staat om te groeien. We worden nu echt gezien als leasemaatschappij.”

Fusie

LFH is in 2016 opgericht om de mkb-markt van financiering te voorzien. De leasemaatschappij financiert onder andere auto’s, bedrijfswagens, trucks en trailers, grondverzet en industriële machines. Leuverink vertelt dat de leasemaatschappij veel samenwerkt met leveranciers, autobedrijven en auto-intermediairs. “We doen per jaar ongeveer 100 miljoen euro aan investering. Dat komt overeen met een marktaandeel van ongeveer 1 procent in de totale leasemarkt.”

Dochteronderneming Gijba beheert de autoleasecontracten. Dat gaat momenteel over ongeveer 400 á 500 contracten.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

LFH Lease ontvangt 265 miljoen euro: ‘We zijn nu een volwaardige leasemaatschappij’ | Automotive Online

LFH Lease ontvangt 265 miljoen euro: ‘We zijn nu een volwaardige leasemaatschappij’

LFH Lease • Dochteronderneming Gijba beheert de autoleasecontracten.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: LFH).

LFH-Groep, met dochterondernemingen Lease&Finance Huis en Gijba, heeft overeenstemming bereikt met Barclays Europe en SCIO Capital over een fundinglijn van 265 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf aan AM.

“De overeenkomst zorgt ervoor dat de leasemaatschappij minder afhankelijk is van de traditionele banken voor financiering”, zegt Jochem Leuverink, directeur van LFH. “Deze funding stelt ons in staat om te groeien. We worden nu echt gezien als leasemaatschappij.”

Fusie

LFH is in 2016 opgericht om de mkb-markt van financiering te voorzien. De leasemaatschappij financiert onder andere auto’s, bedrijfswagens, trucks en trailers, grondverzet en industriële machines. Leuverink vertelt dat de leasemaatschappij veel samenwerkt met leveranciers, autobedrijven en auto-intermediairs. “We doen per jaar ongeveer 100 miljoen euro aan investering. Dat komt overeen met een marktaandeel van ongeveer 1 procent in de totale leasemarkt.”

Dochteronderneming Gijba beheert de autoleasecontracten. Dat gaat momenteel over ongeveer 400 á 500 contracten.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.