Lucid neemt afscheid van cfo Sherry House

Lucid • De productie van auto’s blijft achter bij de verwachting die Lucid eerder dit jaar uitsprak.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Lucid.
(Foto: Shutterstock)

Sherry House stopt per direct als cfo bij Lucid Motors, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Zij blijft nog wel tot en met 31 december in een adviseursrol verbonden aan het bedrijf. House trad in 2021 aan als cfo bij Lucid.

De taken van House bij de autofabrikant worden op interimbasis overgenomen door accountant Gagan Dhingra, die intern doorstroomt. Dhingra werkt twee jaar bij Lucid en heeft ruime ervaring op het gebied van boekhouding en financiën, aldus de fabrikant.

Het vertrek van House valt volgens Reuters niet los te zien van de tegenvallende resultaten dit kalenderjaar van Lucid. Zo komt het nieuws enkele dagen nadat Nasdaq bekendmaakte dat het Lucid tijdens een jaarlijkse shuffle uit de Nasdaq 100-index had verwijderd.

Verder blijft de productie van auto’s dit jaar achter bij de verwachtingen. Lucid, grotendeels in handen van een investeringsfonds uit Saudi-Arabië, zette in op een productie voor dit jaar van tienduizend auto’s. Ondanks tegenvallende kwartaalcijfers in Q2 benadrukte Sherry House in de zomer nog dat de fabrikant dit doel zou halen, onder meer door het doorvoeren van prijsverlagingen. In november moest Lucid toch bekennen dat het dit jaar naar verwachting niet meer dan 8.000 tot 8.500 voertuigen zal produceren.

AM Powerranking

Lucid, dat precies een jaar geleden zijn eerste vestiging in Nederland opende, kreeg in de meest recente AM Powerranking voor nieuwkomers de slagingskans ‘redelijk/klein’. De AM-redactie schreef in september: ‘Slechts enkele duizenden auto’s rolden tot nu toe van de band. En de net aangestelde Nederlandse baas voor Europa, Michael van der Sande, is alweer vertrokken. Goed nieuws was er ook: er was een deal met Aston Martin en het bedrijf haalde drie miljard dollar aan investeringen op, waarvan 1,8 miljard van het Saudische staatsfonds PIF. Het bedrijf heeft nog zo’n zes miljard aan cash.’

Lucid neemt afscheid van cfo Sherry House | Automotive Online

Lucid neemt afscheid van cfo Sherry House

Lucid • De productie van auto’s blijft achter bij de verwachting die Lucid eerder dit jaar uitsprak.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Lucid.
(Foto: Shutterstock)

Sherry House stopt per direct als cfo bij Lucid Motors, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Zij blijft nog wel tot en met 31 december in een adviseursrol verbonden aan het bedrijf. House trad in 2021 aan als cfo bij Lucid.

De taken van House bij de autofabrikant worden op interimbasis overgenomen door accountant Gagan Dhingra, die intern doorstroomt. Dhingra werkt twee jaar bij Lucid en heeft ruime ervaring op het gebied van boekhouding en financiën, aldus de fabrikant.

Het vertrek van House valt volgens Reuters niet los te zien van de tegenvallende resultaten dit kalenderjaar van Lucid. Zo komt het nieuws enkele dagen nadat Nasdaq bekendmaakte dat het Lucid tijdens een jaarlijkse shuffle uit de Nasdaq 100-index had verwijderd.

Verder blijft de productie van auto’s dit jaar achter bij de verwachtingen. Lucid, grotendeels in handen van een investeringsfonds uit Saudi-Arabië, zette in op een productie voor dit jaar van tienduizend auto’s. Ondanks tegenvallende kwartaalcijfers in Q2 benadrukte Sherry House in de zomer nog dat de fabrikant dit doel zou halen, onder meer door het doorvoeren van prijsverlagingen. In november moest Lucid toch bekennen dat het dit jaar naar verwachting niet meer dan 8.000 tot 8.500 voertuigen zal produceren.

AM Powerranking

Lucid, dat precies een jaar geleden zijn eerste vestiging in Nederland opende, kreeg in de meest recente AM Powerranking voor nieuwkomers de slagingskans ‘redelijk/klein’. De AM-redactie schreef in september: ‘Slechts enkele duizenden auto’s rolden tot nu toe van de band. En de net aangestelde Nederlandse baas voor Europa, Michael van der Sande, is alweer vertrokken. Goed nieuws was er ook: er was een deal met Aston Martin en het bedrijf haalde drie miljard dollar aan investeringen op, waarvan 1,8 miljard van het Saudische staatsfonds PIF. Het bedrijf heeft nog zo’n zes miljard aan cash.’