Apple wil startup Drive.ai kopen voor AV-technologie

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

 • Automobielmanagement.nl > Ford en VW: samenwerking autonome auto bijna rond

  […] die hun krachten gaan bundelen om samen autonome rijtechnologie te ontwikkelen. Tot slot heeft Apple een oogje op techstartup Drive.ai en investeert Honda de komende jaren zwaar in GM’s dochterbedrijf […]

 • Automobielmanagement.nl > Apple koopt autonome auto-startup Drive.ai

  […] Eerder al berichtten we dat Apple belangstelling zou hebben voor Drive.ai, en nu blijkt de kogel dus door de kerk. Voor de AV-startup is de overname een geschenk uit de hemel. Drive.ai verkeert al enige tijd in moeilijkheden, volgens lokale media in San Francisco zou het bedrijf zelfs de deuren sluiten en alle 90 medewerkers ontslaan. Hoeveel Apple betaalt voor Drive.ai, dat in 2015 werd opgericht door onderzoekers van Stanford University, is niet bekendgemaakt. Bekend is wel dat de startup eerder 77 miljoen dollar heeft opgehaald bij investeerders en dat in 2017 de totale waarde van de onderneming werd geschat op 200 miljoen dollar. […]

Apple wil startup Drive.ai kopen voor AV-technologie | Automotive Online

Apple wil startup Drive.ai kopen voor AV-technologie

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

 • Automobielmanagement.nl > Ford en VW: samenwerking autonome auto bijna rond

  […] die hun krachten gaan bundelen om samen autonome rijtechnologie te ontwikkelen. Tot slot heeft Apple een oogje op techstartup Drive.ai en investeert Honda de komende jaren zwaar in GM’s dochterbedrijf […]

 • Automobielmanagement.nl > Apple koopt autonome auto-startup Drive.ai

  […] Eerder al berichtten we dat Apple belangstelling zou hebben voor Drive.ai, en nu blijkt de kogel dus door de kerk. Voor de AV-startup is de overname een geschenk uit de hemel. Drive.ai verkeert al enige tijd in moeilijkheden, volgens lokale media in San Francisco zou het bedrijf zelfs de deuren sluiten en alle 90 medewerkers ontslaan. Hoeveel Apple betaalt voor Drive.ai, dat in 2015 werd opgericht door onderzoekers van Stanford University, is niet bekendgemaakt. Bekend is wel dat de startup eerder 77 miljoen dollar heeft opgehaald bij investeerders en dat in 2017 de totale waarde van de onderneming werd geschat op 200 miljoen dollar. […]