JLM Lubricants lanceert twee producten voor automatische transmissies

Redactie Redactie
• Laatste update:
De Automatic Transmission Flush & Automatic Transmission Stop Leak & Conditioner (foto: JLM)

Het Nederlandse JLM Lubricants heeft twee nieuwe producten voor het onderhoud van automatische voertuigen gelanceerd: Automatic Transmission Flush en Automatic Stop Leak & Conditioner. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Gilbert Groot, ceo en oprichter: “In de afgelopen tien jaar is de populariteit van voertuigen met automatische transmissie (AT) toegenomen, maar het AT-systeem moet goed worden onderhouden. Slecht onderhoud van de automaat vermindert de levensduur drastisch.”

Voorkomen slib en sludge

De Automatic Transmission Flush is volgens JLM de oplossing voor de slechte schakelkwaliteit die ontstaat wanneer slib en andere verontreinigingen zich vastzetten in de nauwe vloeistofgangen in het kleppenhuis voordat ze in het filter terechtkomen. “Ons product bevat geen agressieve oplosmiddelen, maar verwijdert vuil, lak en slijtageaanslag. Het is ook compatibel met alle AT-vloeistoffen,” aldus Groot. 

Automatic Transmission Stop Leak & Conditioner conditioneert de afdichtingen en ringen om lekken te stoppen en te voorkomen, waardoor de levensduur van de transmissie wordt verlengd. De sterke dispergeermiddelen voorkomen ook de vorming van sludge.