TMD Friction lanceert softwareplatform Garashield

Jeroen Vos Jeroen Vos
TMD Friction heeft het softwareplatform Garashield gelanceerd. (Foto: TMD Friction)

Remdelenfabrikant TMD Friction heeft het softwareplatform Garashield gelanceerd voor onafhankelijke garagebedrijven. De IT-toepassing kan volgens het bedrijf direct gebruikt worden op een auto. Hierbij ondersteunt het de verschillende stappen in het werkproces op digitale wijze. Dat maakt TMD Friction bekend in een persbericht.

Met behulp van het softwareplatform krijgt een monteur, volgens de fabrikant, een duidelijke beschrijving van de klus met de bijbehorende vervolgstappen voor het specifieke model. De gebruikersinterface van het platform is interactief, wat betekent dat de uitgevoerde stappen in het proces met een klik bevestigd worden. Hierbij is er de mogelijkheid om defecten aan de auto te beschrijven en foto’s toe te voegen.

Garashield maakt gebruik van bestaande IT-oplossingen, waardoor informatie ook intern doorgegeven kan worden aan collega’s. Dit maakt het mogelijk om de gewenste reserveonderdelen te bestellen of de reparatie toe te wijzen aan een collega. Via het softwareplatform kan men ook de status van de reparatie doorgeven aan de klant.

Remdelenfabrikant TMD Friction maakt remvoeringen voor de automobielindustrie. Het bedrijf heeft wereldwijd circa 5 duizend werknemers en is een dochteronderneming van het Japanse Nisshinbo.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

TMD Friction lanceert softwareplatform Garashield | Automotive Online

TMD Friction lanceert softwareplatform Garashield

Jeroen Vos Jeroen Vos
TMD Friction heeft het softwareplatform Garashield gelanceerd. (Foto: TMD Friction)

Remdelenfabrikant TMD Friction heeft het softwareplatform Garashield gelanceerd voor onafhankelijke garagebedrijven. De IT-toepassing kan volgens het bedrijf direct gebruikt worden op een auto. Hierbij ondersteunt het de verschillende stappen in het werkproces op digitale wijze. Dat maakt TMD Friction bekend in een persbericht.

Met behulp van het softwareplatform krijgt een monteur, volgens de fabrikant, een duidelijke beschrijving van de klus met de bijbehorende vervolgstappen voor het specifieke model. De gebruikersinterface van het platform is interactief, wat betekent dat de uitgevoerde stappen in het proces met een klik bevestigd worden. Hierbij is er de mogelijkheid om defecten aan de auto te beschrijven en foto’s toe te voegen.

Garashield maakt gebruik van bestaande IT-oplossingen, waardoor informatie ook intern doorgegeven kan worden aan collega’s. Dit maakt het mogelijk om de gewenste reserveonderdelen te bestellen of de reparatie toe te wijzen aan een collega. Via het softwareplatform kan men ook de status van de reparatie doorgeven aan de klant.

Remdelenfabrikant TMD Friction maakt remvoeringen voor de automobielindustrie. Het bedrijf heeft wereldwijd circa 5 duizend werknemers en is een dochteronderneming van het Japanse Nisshinbo.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.