CrossClimate band Michelin goed in zomer én winter

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • A. v. Nierop

    Zie je wel dat het kan. Wordt eindelijk het gezwam over veranderende rubbereigenschappen boven en onder een bepaalde temperatuur gelogenstraft. Overigens al eerder aangetoond bij banden voor lichte vracht- en bestelauto’s. Waarom deze band nu geen vierseizoenband genoemd worden is natuurlijk een raadsel. Je kunt er alle seizoenen mee rijden, maar je mag het zo niet duiden.

  • H. Van Haren

    Het is inderdaad opmerkelijk dat de band het hele jaar door gebruikt kan worden maar toch géén all-season band zou zijn. Wat bedoelt Michelin met die stelling? Overigens stelt Van Nierop het wel erg eenvoudig voor. De suggestie als zouden de verschillen tussen rubbersamenstellingen een fabeltje zijn is nogal boud.Na verloop van tijd zullen veel zaken die eerst niet mogelijk waren alsnog mogelijk worden. Dat het nu wel kan wil niet zeggen dat het in het verleden ook kon. Het is een gevolg van het feit dat de techniek steeds vooruit gaat. Ik zou nu niet meer willen rijden met banden die geproduceerd zijn met de techniek van, laat ik zeggen, veertig jaar terug en meneer van Nierop ook niet, lijkt me