Hella Gutmann biedt nu ook diagnose ‘moeilijke’ Tesla- en Volkswagenmodellen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Mega Macs-diagnoseapparatuur. (Foto: Hella)

Onderdelenleverancier Hella Gutmann heeft zijn Mega Macs-diagnoseapparatuur een update gegeven waardoor nu ook gewerkt kan worden aan voertuigen die voorheen slecht of beperkt konden worden gediagnosticeerd, zoals de Tesla Model X en de nieuwste modellen uit de Volkswagen Groep. Dat meldt Hella Gutmann vandaag.

Hella werd vorig jaar gekocht door het Franse Faurecia. “Met de eerste software-update van 2022 is er een belangrijke stap gezet op het gebied van voertuigdiagnose door het onafhankelijke autobedrijf”, schrijft het bedrijf. 

Tesla

Tot nu toe konden onafhankelijke werkplaatsen alleen via de Tesla toolbox 2/3 met de voertuigen communiceren. Door de software-update kunnen gebruikers van Mega Macs de S- en X-modellen nu via de OBD-interface diagnosticeren. Andere modellen zullen volgen, schrijft Hella.

Ook is er een uitbreiding doorgevoerd in de merkoverkoepelende veiligheidsfunctie; de Cyber Security Management (CSM)-functie. Deze is nu beschikbaar voor elk Mega Macs-apparaat en stelt gebruikers in staat om voertuigen met cyberbeveiligingssystemen te diagnosticeren zonder belemmeringen. Na FCA en Mercedes is nu ook Volkswagen toegevoegd en andere fabrikanten zullen spoedig volgen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Hella Gutmann biedt nu ook diagnose ‘moeilijke’ Tesla- en Volkswagenmodellen | Automotive Online

Hella Gutmann biedt nu ook diagnose ‘moeilijke’ Tesla- en Volkswagenmodellen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Mega Macs-diagnoseapparatuur. (Foto: Hella)

Onderdelenleverancier Hella Gutmann heeft zijn Mega Macs-diagnoseapparatuur een update gegeven waardoor nu ook gewerkt kan worden aan voertuigen die voorheen slecht of beperkt konden worden gediagnosticeerd, zoals de Tesla Model X en de nieuwste modellen uit de Volkswagen Groep. Dat meldt Hella Gutmann vandaag.

Hella werd vorig jaar gekocht door het Franse Faurecia. “Met de eerste software-update van 2022 is er een belangrijke stap gezet op het gebied van voertuigdiagnose door het onafhankelijke autobedrijf”, schrijft het bedrijf. 

Tesla

Tot nu toe konden onafhankelijke werkplaatsen alleen via de Tesla toolbox 2/3 met de voertuigen communiceren. Door de software-update kunnen gebruikers van Mega Macs de S- en X-modellen nu via de OBD-interface diagnosticeren. Andere modellen zullen volgen, schrijft Hella.

Ook is er een uitbreiding doorgevoerd in de merkoverkoepelende veiligheidsfunctie; de Cyber Security Management (CSM)-functie. Deze is nu beschikbaar voor elk Mega Macs-apparaat en stelt gebruikers in staat om voertuigen met cyberbeveiligingssystemen te diagnosticeren zonder belemmeringen. Na FCA en Mercedes is nu ook Volkswagen toegevoegd en andere fabrikanten zullen spoedig volgen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.