Texa schakelt GMTO in voor diagnose op afstand

Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: Texa

Dat meldt Explora, de Nederlandse leverancier van Texa-apparatuur.

Met diagnose op afstand kunnen garagebedrijven diagnose- en programmeerwerk uitbesteden door via hun diagnose-apparaat online contact te leggen met een diagnose-expert. In dit geval GMTO. De opleider en diagnosehelpdesk uit Broek op Langendijk startte onlangs met diagnose op afstand. Hiermee hoeft het voertuig de werkplaats niet te verlaten en kan de monteur diagnose stellen op dealerniveau.

Rendement

“De diensten van GMTO sluiten volledig aan bij de doelstelling die Explora met het merk Texa voor ogen heeft. Een breed pakket aan ondersteuning dat bijdraagt aan ontwikkeling, verbetering en rendement van de werkplaats. Voor veel bedrijven is het een uitdaging om de snelle ontwikkelingen in voertuigtechniek bij te houden”, aldus Explora in een persbericht.

Explora heeft een pakket trainingen samengesteld voor de Texa diagnosetool dat uiteenloopt van een gebruikerstraining tot een training voor diagnose-expert, aangevuld met remote diagnose RH+ (remote help plus) of Pass-thru. Texa presenteerde de RH+ module vorig jaar op de Autopromotec beurs in Bologna.

“Met de RH+ bieden we een oplossing om op afstand te programmeren, coderen of software updates te doen, denk aan een trekhaak of sleutels. Bij Pass thru helpen wij bij de aanvraag van het account bij autofabrikanten, leveren we de VCI (indien nodig) en de ondersteuning hierop”, zegt salesmanager René van Arkel. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.