Snap-on introduceert thermische camera voor diagnosewerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Snap-on Tools EETHGB300A camera visualiseert warmtebronnen die niet met het blote oog te zien zijn zoals: lagerslijtage, wrijving, remhitte, misfires, overgangsweerstanden, verstoppingen in het koelsysteem en temperatuurverschillen in zekeringen, relais, stoelverwarmingselementen en de achterruitverwarming. Door warmte zichtbaar te maken, laat de camera zien waar problemen zich voordoen. 

De beelden zijn op het 3,5 inch kleurenscherm te vergelijken met referentiebeelden uit de interne database. De thermische afbeeldingen zijn opgebouwd uit 4.800 temperatuurzones. De kleurenschaal corrigeert zichzelf automatisch, zodat van ieder onderdeel in de afbeelding af te lezen is wat de temperatuur is.

De beelden kunnen opgeslagen en verstuurd worden. Verder heeft de camera een temperatuurbereik van 450 graden Celsius en een oplaadbare Li-ion batterij die volgens Snap-on vier uur mee gaat op een lading.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.