‘Nieuw format Automechanika Frankfurt een succes’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Automechanika Frankfurt’s nieuwe format is uitstekend ontvangen door de internationale automotive professionels, stelt de Messe Frankfurt in een terugblik. Het evenement trok 78 duizend bezoekers uit 175 landen ‘om producten en diensten van workshops, fabrikanten en de handel in eigen persoon te ervaren.’ Automechanika Frankfurt keert terug naar de tweejaarlijkse rotatie in even jaren en staat nu in de agenda voor 10 tot 14 september 2024.

De Britse versie van Automechanika in het NEC expositiecentrum in Birmingham wordt gehouden in de oneven jaren. Dat evenement staat gepland voor 6 tot en met 8 juni 2023. Automechanika Birmingham wordt daarmee weer voor de eerste keer gehouden sinds 2019. Die laatste aflevering trok 12.145 bezoekers en rond de 500 exposanten.

2.804 bedrijven

De in september gehouden Duitse beurs telde 2.804 exposerende bedrijven uit 70 landen die samen 19 hallen en de openlucht locatie in beslag namen. “Met 350 live presentaties, workshops en discussiepanels kregen de internationale bezoekers uit de sector een groot aanbod,” denkt de Messe. Evenementen als ceo Breakfast, de Automechanika Body&Paint competitie en de uitreiking van de Innovation Awards voor onder meer E-Mobility en Data & Connectivity konden op een goede belangstelling rekenen.