Pirelli Connesso app maakt tpms overbodig

Redactie Redactie
• Laatste update:

De app heet Connesso en kan, in tegenstelling tot indirecte tpms-systemen, zowel bij een rijdende als stilstaande auto laten zien wat de bandenspanning en de temperatuur zijn. De sensor stuurt daarnaast ook informatie over de statische verticale belasting van de band. Zodra aan één of meerdere banden een afwijking wordt gemeten, krijgt de bestuurder hiervan een melding in de app.

Volgens Pirelli kan de app in de toekomst ook de geschatte resterende levensduur van de band berekenen. Automobilisten kunnen dan in de app zien wanneer ze naar de garage moeten om de band te laten vernieuwen.

Locatie van de auto doorgeven

Ook komt er in toekomstige versies een functie waarmee je de banden op de juiste spanning kunt zetten, zonder dat ze eerst af hoeven te koelen. Volgens Pirelli kan de app straks bij een bandenprobleem ook aangeven waar een auto staat zodat de band op locatie gerepareerd of vervangen kan worden.

De app wordt deze zomer in de Verenigde Staten gelanceerd. In eerste instantie voor auto’s met 19 inch wielen en Pirelli P Zero zomerbanden of Winter Sottozero winterbanden. Later wordt de app ook beschikbaar voor Europa en andere werelddelen.   

Met ingang van mei 2018 krijgen auto’s met een defect tpms een reparatieadvies bij de apk-keuring.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.