Stijgende grondstofprijzen dwingen Michelin tot prijsverhoging

Redactie Redactie

Dat meldt Michelin in een persbericht. De reden voor het opschroeven van de prijzen is volgens de fabrikant dat de kosten voor de inkoop van grondstoffen zijn gestegen. Met name natuurrubber en olie werden in de afgelopen maanden duurder, aldus Michelin.

Michelin zag vorig jaar wel zijn marktaandeel groeien. 

Bridgestone

Michelin is niet de enige fabrikant die zichzelf gedwongen ziet om de prijzen te verhogen. Bridgestone verhoogde de prijzen van alle auto- en motorbanden in zijn assortiment wereldwijd al op 1 januari met 3 procent. Nexen Tire doet dit vanaf maart met 9 procent.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.