Bosch en Mahle zetten joint venture BMTS te koop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit melden de bedrijven vandaag.

De joint venture is in 2008 opgezet om samen turbochargers te ontwikkelen en te produceren voor fabrikanten van personenauto’s en bedrijfsauto’s. De productie vindt vooral plaats in fabrieken in Oostenrijk en China (Shanghai), maar ook in de Duitse steden Stuttgart en Blaichach. In totaal werken er 1.400 medewerkers bij BMTS.

Het bedrijf heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar turbochargers, maar het is niet groot genoeg om een sterke positie in de markt te verwerven. Het verkoopvolume is nog altijd te laag in vergelijking met de concurrentie, stelt Rolf Bulander, voorzitter van de business sector Mobility Solutions bij Bosch. Er is meer geld nodig om de onderneming verder te laten groeien.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.