40 procent vakantiegangers geeft auto vakantiecheck

Bovag • Wat een heleboel problemen voorkomt.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt het voertuig vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Volgens Bovag ‘een bemoedigend percentage’. Ruim de helft van de Nederlandse autobezitters gaat ook met diezelfde auto op vakantie dit jaar.

Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van Bovag, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Het grote aantal mensen dat een vakantiecheck laat uitvoeren is volgens Bovag ‘bemoedigend en ook zeer verstandig’.

‘Ten eerste omdat de periode tussen de voorgeschreven beurten steeds langer wordt, en ten tweede omdat met name benzineauto’s maar een keer in de twee jaar voor een apk naar de garage hoeven (tot ze tien jaar oud zijn). Daardoor kan het al een behoorlijke tijd geleden zijn dat de auto is nagekeken door een professionele monteur en ook moet men zich realiseren: een apk is geen onderhoud!’

Uitvraag onder Bovag-monteurs leert dat bij een vakantiecheck met name versleten banden en remmen en te lage vloeistofniveaus worden aangetroffen. Ook problemen met airco’s en schokbrekers komen regelmatig naar boven. ‘Stuk voor stuk kunnen deze defecten leiden tot een verpeste vakantie’. Na de vakantie komen auto’s vaak terug in de garage met een haperend koelsysteem of defecte airconditioning, versleten koppeling, klapband of remproblemen.

Autobedrijven bepalen zelf wat ze controleren tijdens een vakantiecheck. Daar is geen vaste checklist voor, zoals bij de apk. Het advies van Bovag is daarom: vraag altijd even bij het autobedrijf na wat wel en niet zit inbegrepen bij de vakantiecheck. In het algemeen zal dat sowieso inhouden: controle van de vloeistofniveaus, het koelsysteem, het remsysteem, de verlichting, de banden, de ruitenwissers en de accu.

40 procent vakantiegangers geeft auto vakantiecheck | Automotive Online

40 procent vakantiegangers geeft auto vakantiecheck

Bovag • Wat een heleboel problemen voorkomt.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt het voertuig vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Volgens Bovag ‘een bemoedigend percentage’. Ruim de helft van de Nederlandse autobezitters gaat ook met diezelfde auto op vakantie dit jaar.

Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van Bovag, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Het grote aantal mensen dat een vakantiecheck laat uitvoeren is volgens Bovag ‘bemoedigend en ook zeer verstandig’.

‘Ten eerste omdat de periode tussen de voorgeschreven beurten steeds langer wordt, en ten tweede omdat met name benzineauto’s maar een keer in de twee jaar voor een apk naar de garage hoeven (tot ze tien jaar oud zijn). Daardoor kan het al een behoorlijke tijd geleden zijn dat de auto is nagekeken door een professionele monteur en ook moet men zich realiseren: een apk is geen onderhoud!’

Uitvraag onder Bovag-monteurs leert dat bij een vakantiecheck met name versleten banden en remmen en te lage vloeistofniveaus worden aangetroffen. Ook problemen met airco’s en schokbrekers komen regelmatig naar boven. ‘Stuk voor stuk kunnen deze defecten leiden tot een verpeste vakantie’. Na de vakantie komen auto’s vaak terug in de garage met een haperend koelsysteem of defecte airconditioning, versleten koppeling, klapband of remproblemen.

Autobedrijven bepalen zelf wat ze controleren tijdens een vakantiecheck. Daar is geen vaste checklist voor, zoals bij de apk. Het advies van Bovag is daarom: vraag altijd even bij het autobedrijf na wat wel en niet zit inbegrepen bij de vakantiecheck. In het algemeen zal dat sowieso inhouden: controle van de vloeistofniveaus, het koelsysteem, het remsysteem, de verlichting, de banden, de ruitenwissers en de accu.