Certificering Plusnorm voor schadebedrijven

Autoschadeherstel • Met de certificering kunnen schadeherstellers zich onderscheiden.
Redactie Redactie
Een poster van BOVAG. (Foto: Shutterstock)

BOVAG-schadeherstelbedrijven kunnen zich laten certificeren voor de Plusnorm Autoschadeherstel. BOVAG lanceert deze nieuwe norm voor complexere en veiligheidskritische schades om de kwaliteit van het herstellen van moderne voertuigen te borgen. Dit laat het bedrijf weten in een persbericht.

De nieuwe Plusnorm Autoschadeherstel stelt eisen aan kennis, kunde en apparatuur voor complexere en veiligheidskritische schades. Het bijbehorende technisch filter, dat BOVAG ontwikkelt samen met Solera, wordt zo snel mogelijk operationeel.

‘Belangrijk voor nu is dat bedrijven die veel werken aan moderne auto’s kunnen starten met het certificeringstraject. Zodra het filter operationeel is, worden schadeherstelbedrijven hierover geïnformeerd. Dan is werken met het filter voor de Plusnorm namelijk verplicht om veiligheidskritische en complexe schades te identificeren,’ laat BOVAG weten.  

Een aanvulling

De Plusnorm Autoschadeherstel is een aanvulling op de Branchenorm Erkend Schadeherstel en is bedoeld om schadeherstellers de mogelijkheid te geven om zich te onderscheiden als specialist in het herstellen van complexe en veiligheidskritische schades.

Omdat het herstellen van deze schades een ‘vak apart’ is, zijn daarvoor specifieke eisen in de Plusnorm vastgelegd. Deze zijn te downloaden via mijn.bovag.nl/plusnorm. De Plusnorm Autoschadeherstel is ontwikkeld binnen de Stichting Branchenormering Schadeherstel.