Equip Auto maakt datum en programma bekend

Equip auto • De aftermarketbeurs vindt dit jaar plaats in Lyon.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(foto: Equip Auto)

Aftermarketbeurs Equip Auto wordt dit jaar georganiseerd van 28 tot 30 september in de Franse stad Lyon. Dit schrijft de organisatie in een persbericht. Het evenement zal naar verwachting 400 exposanten en 30 duizend professionals bijeenbrengen op een oppervlakte van 30 duizend vierkante meter.

Tot nu toe heeft bijna 70 procent van de exposanten zich aangemeld, waarvan 35 procent internationaal is. Dit bevestigt de ambitie van de organisatie om het evenement een toonaangevende internationale positie te laten innemen.

De vorige editie van Equip Auto trok bijna 80 duizend bezoekers.

Equip Auto Lyon wordt gehouden in samenwerking met de Lyon Motor Show, vanuit ‘de gemeenschappelijke ambitie om een jaarlijkse ontmoetingsplaats te creëren voor de complete automotive- en mobiliteitwaardeketen’.

De organisatie belooft een compleet dat representatief is voor de hele aftermarket, met vijf inhoudelijke thema’s of “villages” genoemd, beschikbaar voor alle spelers in de sector.

Equip Auto Lyon 2023 zal opgedeeld worden in 5 afgebakende thema’s, oftewel “villages” genoemd, die beschikbaar zijn voor alle spelers in de sector. Dit zijn: Tyre and Innovation Village, Univers VO Car remarketing Village, Reusable Parts Village, Bodywork-Paintwork Village en er komt een Startups Village.

Naast deze exposities zal Equip Auto een conferentieprogramma aanbieden dat gericht is op de gebruikers, onderhoudprofessionals en service. Dit programma zal bestaan uit drie belangrijke conferenties en twaalf talks.

Conferentieprogramma

Het conferentieprogramma is vooral gericht op het bieden van concrete oplossingen voor de huidige uitdagingen in de sector. De conferenties zullen dan ook onder meer gaan over de distributie van auto-onderdelen en -services in Europa, de aftermarket voor gemotoriseerde tweewielers en waterstof als alternatief om mobiliteit te decarboniseren.

De twaalf talks zal gaan over onder andere herbruikbare onderdelen, recycling en verwijdering van auto-afval en onderdelen, nieuwe onderhoudstechnologieën, S.O.H. (State Of Health), de deugdelijkheid van accu’s van electrische voertuigen, nieuwe apparatuur voor het herkalibreren van ADAS. Ook is er aandacht voor  human resources, met de nadruk op personeelstekort.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Equip Auto maakt datum en programma bekend | Automotive Online

Equip Auto maakt datum en programma bekend

Equip auto • De aftermarketbeurs vindt dit jaar plaats in Lyon.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(foto: Equip Auto)

Aftermarketbeurs Equip Auto wordt dit jaar georganiseerd van 28 tot 30 september in de Franse stad Lyon. Dit schrijft de organisatie in een persbericht. Het evenement zal naar verwachting 400 exposanten en 30 duizend professionals bijeenbrengen op een oppervlakte van 30 duizend vierkante meter.

Tot nu toe heeft bijna 70 procent van de exposanten zich aangemeld, waarvan 35 procent internationaal is. Dit bevestigt de ambitie van de organisatie om het evenement een toonaangevende internationale positie te laten innemen.

De vorige editie van Equip Auto trok bijna 80 duizend bezoekers.

Equip Auto Lyon wordt gehouden in samenwerking met de Lyon Motor Show, vanuit ‘de gemeenschappelijke ambitie om een jaarlijkse ontmoetingsplaats te creëren voor de complete automotive- en mobiliteitwaardeketen’.

De organisatie belooft een compleet dat representatief is voor de hele aftermarket, met vijf inhoudelijke thema’s of “villages” genoemd, beschikbaar voor alle spelers in de sector.

Equip Auto Lyon 2023 zal opgedeeld worden in 5 afgebakende thema’s, oftewel “villages” genoemd, die beschikbaar zijn voor alle spelers in de sector. Dit zijn: Tyre and Innovation Village, Univers VO Car remarketing Village, Reusable Parts Village, Bodywork-Paintwork Village en er komt een Startups Village.

Naast deze exposities zal Equip Auto een conferentieprogramma aanbieden dat gericht is op de gebruikers, onderhoudprofessionals en service. Dit programma zal bestaan uit drie belangrijke conferenties en twaalf talks.

Conferentieprogramma

Het conferentieprogramma is vooral gericht op het bieden van concrete oplossingen voor de huidige uitdagingen in de sector. De conferenties zullen dan ook onder meer gaan over de distributie van auto-onderdelen en -services in Europa, de aftermarket voor gemotoriseerde tweewielers en waterstof als alternatief om mobiliteit te decarboniseren.

De twaalf talks zal gaan over onder andere herbruikbare onderdelen, recycling en verwijdering van auto-afval en onderdelen, nieuwe onderhoudstechnologieën, S.O.H. (State Of Health), de deugdelijkheid van accu’s van electrische voertuigen, nieuwe apparatuur voor het herkalibreren van ADAS. Ook is er aandacht voor  human resources, met de nadruk op personeelstekort.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.