Cao carrosseriebedrijven: loonsverhoging per 1 maart

Salaris • Alle medewerkers die onder de cao vallen hebben recht hebben op de collectieve salarisverhogingen.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Medewerkers die onder de cao carrosseriebedrijven vallen (schadeherstelbedrijven, ruitschadeherstelbedrijven en poetsbedrijven), krijgen per 1 maart 2023 een loonsverhoging van 3,25 procent per maand. Dat laat Bovag weten aan de betreffende leden. Ook in de banden- en wielenbranche gaan dit jaar de salarissen omhoog.

De cao carrosseriebedrijven loopt van 1 oktober 2021 tot en met 1 april 2024. Per 1 maart 2023 is er een collectieve loonsverhoging van 3,25 procent afgesproken en ook de salaristabellen worden per die datum met 3,25 procent verhoogd.

Alle medewerkers

Werkgevers moeten alle onderdelen van de cao toepassen op hun medewerkers. Dit betekent dat alle medewerkers die onder de cao vallen, recht hebben op de collectieve salarisverhogingen. Dit geldt dus ook voor verkopers, vertegenwoordigers, bbl-leerlingen, oproepkrachten en voor werknemers die meer verdienen dan het cao-loon, ziek zijn of niet goed functioneren. Ook op hen is de cao immers van toepassing.

Het is toegestaan om ten gunste van de medewerker af te wijken, bijvoorbeeld als er sprake zou zijn van geldzorgen bij die werknemer. De cao is namelijk een minimum-cao dus een werkgever kan besluiten om aanvullend op de cao-verhoging nog iets te doen.

Meer lezen over cao carrosseriebedrijven

Cao carrosseriebedrijven: loonsverhoging per 1 maart | Automotive Online

Cao carrosseriebedrijven: loonsverhoging per 1 maart

Salaris • Alle medewerkers die onder de cao vallen hebben recht hebben op de collectieve salarisverhogingen.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Medewerkers die onder de cao carrosseriebedrijven vallen (schadeherstelbedrijven, ruitschadeherstelbedrijven en poetsbedrijven), krijgen per 1 maart 2023 een loonsverhoging van 3,25 procent per maand. Dat laat Bovag weten aan de betreffende leden. Ook in de banden- en wielenbranche gaan dit jaar de salarissen omhoog.

De cao carrosseriebedrijven loopt van 1 oktober 2021 tot en met 1 april 2024. Per 1 maart 2023 is er een collectieve loonsverhoging van 3,25 procent afgesproken en ook de salaristabellen worden per die datum met 3,25 procent verhoogd.

Alle medewerkers

Werkgevers moeten alle onderdelen van de cao toepassen op hun medewerkers. Dit betekent dat alle medewerkers die onder de cao vallen, recht hebben op de collectieve salarisverhogingen. Dit geldt dus ook voor verkopers, vertegenwoordigers, bbl-leerlingen, oproepkrachten en voor werknemers die meer verdienen dan het cao-loon, ziek zijn of niet goed functioneren. Ook op hen is de cao immers van toepassing.

Het is toegestaan om ten gunste van de medewerker af te wijken, bijvoorbeeld als er sprake zou zijn van geldzorgen bij die werknemer. De cao is namelijk een minimum-cao dus een werkgever kan besluiten om aanvullend op de cao-verhoging nog iets te doen.