RAI Vereniging: onderhoudsmarkt krimpt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De branchevereniging presenteert haar conclusies vandaag tijdens het congres ´De Aftermarket in 2015.´ De vereniging heeft twee scenario’s opgesteld. Het eerste scenario is een optimistische inschatting, waarbij er wordt uitgegaan van een totale nieuwverkoop (bestel- plus personenauto’s) van 584 duizend in 2015. Hierin is de onderhoudsbehoefte 3,5% lager. De omzet is in dit scenario ongeveer 6,24 miljard (0,8% lager dan nu).

Het andere scenario wordt het realistische scenario genoemd en gaat uit van een nieuwverkoop van 510 duizend bestel- en personenauto´s In dit scenario is de krimp in onderhoudsbehoefte 4,5% en ligt de omzet met 6,13 miljard euro 2,6% lager dan nu (ongeveer 6,3 miljard euro).

De krimp wordt onder meer veroorzaakt door de dalende onderhoudsintervallen, een dalend jaarkilometrage en de samenstelling van het wagenpark (bijvoorbeeld kleinere auto’s).

De marktprognose is op initiatief van RAI Vereniging in samenwerking met het Europese Onderzoeksbureau ICDP samengesteld.

Vorige maand bracht consultancy Aumacon haar aftermarketprognose naar buiten.

Het Aftermarket-onderzoek van RAI Vereniging is te vinden in de rubriek feiten&cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.