Eigenaar Carstore uit Oirschot betaalt OM in fraudezaak

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het OM kan in bepaalde gevallen een verdachte een transactie aanbieden. (Foto: Shutterstock)

De eigenaar van Carstore BV uit Oirschot heeft het Openbaar Ministerie (OM) een transactie betaald van 160 duizend euro. Hiermee is een einde gekomen aan een jarenlang traject in deze strafzaak. Zo maakt het OM bekend.

Eigenaar Jan L. van Carstore werd in 2015 aangehouden op verdenking van fraude met de in- en verkoop van exclusieve auto’s. Hij zou ook exclusieve auto’s hebben geleverd aan “bekenden van politie en justitie […] die er belang bij hadden uit beeld te blijven als eigenaar of gebruiker van deze dure voertuigen”, schrijft het OM. Jan L. zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan faillissementsfraude, valsheid in geschrifte en diefstal van stroom. Ook werd hij verdacht van bpm-fraude.

Het OM kan in bepaalde gevallen een verdachte een transactie aanbieden. Als de verdachte hier op ingaat hoeft hij niet meer voor de rechter te verschijnen en is de zaak afgedaan.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.