Profile International boekt over 2019 fors hogere winst

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Matthijs Verhaar, directeur business Profile, is blij met de resultaten over 2019. (Foto: Profile)

Profile International noteerde over 2019 een fors hoger resultaat dan het jaar daarvoor: van 844 duizend tot 1,6 miljoen euro. Zo meldt de onderhoudsketen in zijn jaarcijfers over 2019. Volgens Profile werd over vorig jaar een forse hogere winst geboekt, mede omdat het bedrijf in 2018 met een eenmalige tegenvaller te maken had. De netto-omzet van het bedrijf kwam uit op 114 miljoen euro tegenover 108 miljoen in 2018.

Spreiding risico’s

“We hebben een goed jaar gehad”, aldus Matthijs Verhaar, directeur business van Profile. “Onze plannen om te focussen op de vloot van de truck, lease en particuliere sector pakken goed uit. Ook over het eerste half jaar van 2020 zijn we niet ontevreden.” Eerder liet hij wel aan Automotive weten dat  de 170 vestigingen van de onderhoudsketen tijdens de coronacrisis relatief goed doordraaiden, vooral ook door de bandenwissels. Over de verwachtingen voor de rest van het jaar kan Verhaar nog niets zeggen.”Natuurlijk heeft de coronacrisis ook impact op ons bedrijf, maar wij zijn heel blij met de spreiding van de risico’s over de drie segmenten: truck, lease en particulier.” 

Profile transformeerde drie jaar geleden van een banden- tot een onderhoudsketen en denkt nog veel te kunnen winnen op de particuliere onderhoudsmarkt. Van oorsprong is Profile sterk georiënteerd op de trucksector, verantwoordelijk voor zo’n vijftig procent van de omzet.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.