Kennisplatform Edge Mobility en EV Company sluiten deal voor infrastructuur

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Kennisplatform Edge Mobility gaat samenwerken met laadplaalleverancier EV Company. (Foto: Shutterstock)

Kennisplatform Edge Mobility, opgericht door opleiders Autoniveau en Innovam, kiest laadpaalleverancier EV company als partner. De leverancier gaat de bij Edge Mobility aangesloten autobedrijven voorzien van laadinfrastructuur, zowel de hardware als de software. Dit meldt het kennisplatform vandaag.

“Met deze samenwerking is het pakket dat wij aan onze klanten bieden compleet”, aldus directeur Ruud Beukers van Edge mobility. “Naast EV-opleidingen voor alle geledingen in het bedrijf, kennis en support kunnen we nu ook voorzien in laadpalen. -passen en -kabels.” Door de remote diagnostics oplossing van Autoniveau te combineren met de technologie van EV company, wordt het volgens Beukers nu ook mogelijk om eventuele problemen tussen EV’s en oplaadpunt integraal op te sporen en op te lossen. “Daardoor wordt voorkomen dat de klant tussen autofabrikant en laadpuntleverancier van het kastje naar de muur wordt gestuurd”, aldus Beukers.

Vorige maand was op de Fource Automotive Expo in Eindhoven naast kennisplatform Edge Mobility ook Automotive Academy aanwezig.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.