Jonkers ‘kan nog wat’ met deels afgebrand pand

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Het dak van de werkplaats is verwoest. (foto: Jonkers Autobedrijven)

Eigenaar Max Jonkers kan nog steeds niet bevatten wat hem is overkomen. Een deel van zijn autobedrijf in Valkenswaard ging afgelopen vrijdag in vlammen op. Er waren tien brandweerauto’s voor nodig om de brand te blussen en in totaal gingen ongeveer 30 auto’s in vlammen op.

“Vandaag hebben we eerst geïnventariseerd wat er gebeurd is en wat de mogelijkheden zijn”, schrijft Jonkers op de Facebookpagina van zijn bedrijf. De carrosseriewerkplaats en de helft van het dak van de werkplaats zijn weg, maar de receptie, het magazijn, de showroom en de hal staan er nog. Inmiddels is de stroom weer gedeeltelijk aangesloten en werken de computers en de telefoon weer.

Dank aan de Brandweer

“Los van water en roet kunnen we er nog wat mee. Wij vinden het heel erg dat er vijf auto’s van klanten zijn beschadigd of totaal vernield zijn. Gelukkig zijn er ook auto’s gered. Dat zoveel auto’s gespaard zijn hebben we aan de Brandweer Valkenswaard te danken.”

Jonkers Autobedrijven is open voor diegenen die een afspraak hadden. De werkplaats en het magazijn blijven voorlopig gesloten. De receptie en de showroom zijn open.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.