Anthonie Zoomers verlaat Profile, franchisenemers ongerust

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zoomers volgde in 2014 Patrick Ledegang op, die op zijn beurt de taak van ceo overnam van Luc van Bussel. Anthonie Zoomers zette de door Ledegang gestarte reorganisatie voort. Zo werden er vijftien mensen op het hoofdkantoor ontslagen en werd de naam van de hoofdorganisatie gewijzigd van The Alwaysbemobile Company in Profile International. Verder sloot Zoomers nieuwe contracten met dienstverleners als Mivar.

Bij het aantreden van Zoomers was nog niet duidelijk dat hij de functie ad-interim zou vervullen. Achteraf bleek de opdracht het doorvoeren van een sanering te zijn.

In november vorig jaar kwam voormalig Daihatsu Holland-directeur Eric Prent de Profile-directie versterken als operationeel directeur. Voormalig directeur retail Harm Nieboer stapte afgelopen maand op na ruim vijftien jaar werkzaam te zijn geweest bij Profile.

Winstdaling
In 2013 werd The Alwaysbemobile Company geconfronteerd met een winstdaling van 64 procent. In 2014 maakte de franchiseketen een verlies van 1,7 miljoen euro. Nog voor de komst van Zoomers was al afscheid genomen van schadeketen AH Autoherstel, onderhoudsformule James en ruitherstelconcept Autoglaz. De onder leiding van Ledegang doorgevoerde naamswijziging van Profile Tyrecenter in Profile Carcenter werd door Zoomers weer gewijzigd in Profile Car & Tyreservice. 

Het beleid van Zoomers valt niet bij alle Profile-ondernemers in goede aarde, blijkt uit rondvraag van Automotive. Zo zou de franchisefee verhoogd zijn, is de bonusstructuur aangepast en wordt er te veel druk uitgeoefend vanuit het hoofdkantoor om naast bandenservice ook auto-onderhoud te gaan doen. Een aantal bedrijven staat daarom op het punt om te stoppen als Profile-franchisenemer. Geen van de ondernemers wil met naam genoemd worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Anthonie Zoomers verlaat Profile, franchisenemers ongerust | Automotive Online

Anthonie Zoomers verlaat Profile, franchisenemers ongerust

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zoomers volgde in 2014 Patrick Ledegang op, die op zijn beurt de taak van ceo overnam van Luc van Bussel. Anthonie Zoomers zette de door Ledegang gestarte reorganisatie voort. Zo werden er vijftien mensen op het hoofdkantoor ontslagen en werd de naam van de hoofdorganisatie gewijzigd van The Alwaysbemobile Company in Profile International. Verder sloot Zoomers nieuwe contracten met dienstverleners als Mivar.

Bij het aantreden van Zoomers was nog niet duidelijk dat hij de functie ad-interim zou vervullen. Achteraf bleek de opdracht het doorvoeren van een sanering te zijn.

In november vorig jaar kwam voormalig Daihatsu Holland-directeur Eric Prent de Profile-directie versterken als operationeel directeur. Voormalig directeur retail Harm Nieboer stapte afgelopen maand op na ruim vijftien jaar werkzaam te zijn geweest bij Profile.

Winstdaling
In 2013 werd The Alwaysbemobile Company geconfronteerd met een winstdaling van 64 procent. In 2014 maakte de franchiseketen een verlies van 1,7 miljoen euro. Nog voor de komst van Zoomers was al afscheid genomen van schadeketen AH Autoherstel, onderhoudsformule James en ruitherstelconcept Autoglaz. De onder leiding van Ledegang doorgevoerde naamswijziging van Profile Tyrecenter in Profile Carcenter werd door Zoomers weer gewijzigd in Profile Car & Tyreservice. 

Het beleid van Zoomers valt niet bij alle Profile-ondernemers in goede aarde, blijkt uit rondvraag van Automotive. Zo zou de franchisefee verhoogd zijn, is de bonusstructuur aangepast en wordt er te veel druk uitgeoefend vanuit het hoofdkantoor om naast bandenservice ook auto-onderhoud te gaan doen. Een aantal bedrijven staat daarom op het punt om te stoppen als Profile-franchisenemer. Geen van de ondernemers wil met naam genoemd worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.