Faillissement Jonker: schuld ruim 4 miljoen euro

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zowel voor Jonker Beheer, Jonker Automotive en Jonker Exclusive zijn vorderingen ingediend van ruim een miljoen euro. De fiscus eist van deze drie venootschappen in totaal ruim twee ton.

Kredietpositie
De curator, mr Riezebosch van Van Veen advocaten, doet geen uitspraak over de opbrengst van de boedelverkoop. Maar zij stelt in het verslag: “De definitieve opbrengst met betrekking tot verkoop door de bank van de verpande zaken is nog niet bekend. De kredietpositie van de gefaillieerde vennootschappen zou net wel dan net niet afgelost kunnen worden uit de opbrengsten.”

Ook staat er in het tweede faillissementsverslag dat de curator de bodemverhuurconstructie die de ABN Amro toepaste vlak voor het faillissement, heeft goedgekeurd. Door deze constructie moest Jonker haar activiteiten staken. En omdat er geen geld meer was om de salarissen te betalen vroeg de curator begin mei faillissement aan.

Eind augustus maakte BVA Auctions bekend haar automotive-tak te verhuizen naar het terrein van Jonker.

Bekijk beide faillissementsverslagen in de rubriek feiten & cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.