Jeen Jonker: ik kom weer terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Jeen Jonker wil niet te veel woorden vuil maken aan het faillissement dat begin mei over zijn bedrijf werd uitgesproken. “Wat gebeurd is, is gebeurd. Natuurlijk hadden we het liever anders gezien, maar we moeten nu weer naar de toekomst kijken.”

Bijna 50
Door het faillissement ziet zijn vader, Jan Jonker, zijn levenswerk verloren gaan. Jan begon het bedrijf bijna vijftig jaar geleden, in Nijkerk. Ongeveer twintig jaar later opende hij een tweede bedrijf, in Hoevelaken. Jaren daarna wilde de gemeente op zijn grond echter een woonwijk bouwen, waarop Jonker – eind 2006 – naar de huidige locatie aan de A28/A1 (gemeente Amersfoort) verhuisde.

Niet alleen voor vader Jan, ook voor de medewerkers is het zuur, zegt Jeen Jonker. “Ik heb gelukkig diverse medewerkers weer aan een baan kunnen helpen.” Volgens hem is er voor iedereen die wil werken zeker plaats in de autobranche.

`Binnenkort weer goed nieuws`
Jeen Jonker wil nu niet inhoudelijk ingaan op de redenen van het faillissement. Binnenkort brengt hij zijn verhaal naar buiten. “Maar dan in combinatie met goed nieuws. Op dit moment ben ik in gesprek om iets nieuws op te zetten, daar wil ik later mee naar buiten komen. Deze gesprekken staan nu nog op een laag pitje, voorlopig ben ik druk bezig om met de curator het faillissement goed af te wikkelen.”

Over zijn nieuwe ambities wil Jonker dan ook nog niet te veel kwijt, maar waarschijnlijk blijft hij actief in de autobranche. “Het is nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen. Maar ik moet ergens mijn boterham verdienen en heb in de autobranche mijn netwerk. Ik ben 45, dus nog te jong om stil te blijven zitten.”

`Het wordt netjes afgehandeld`
Momenteel is Jonker volop bezig met het zoeken van nieuwe huurders voor de twee panden in Amersfoort die geen onderdeel zijn van het faillissement. “We zijn nog met partijen in gesprek, maar daarover kan ik ook nog niets zeggen.” Over de afhandeling van het faillissement wil hij eveneens weinig kwijt. “Alles wordt netjes afgehandeld.”

Op de foto: Jeen Jonker in betere tijden.In Automotive nummer 16 van 2006 verscheen een interview met Jan Jonker over de nieuwbouwplannen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.