Curator Jonker: doorstart onwaarschijnlijk

Redactie Redactie
• Laatste update:

Jonker werd afgelopen dinsdag failliet verklaard.

Door het faillissement zijn de twintig medewerkers van Jonker op straat komen te staan. Het is voor de curator nog te vroeg om al iets te kunnen zeggen over de omvang van de schuld van het bedrijf. De curator kan ook nog geen uitspraken doen over de hoeveelheid auto’s die nog bij Jonker staan en aan wie deze toebehoren.

Wel is duidelijk geworden dat Jonker vorige week zelf surseance heeft aangevraagd, dat afgelopen dinsdag is omgezet in een faillissement.

Ook is volgens de curator niet Jan Jonker – vader van Jeen Jonker die directeur is van het bedrijf – maar een stichting administratiekantoor de enige aandeelhouder van de holding Jonker Beheer Hoevelaken. En dat is de enige aandeelhouder in alle bv’s. Jan Jonker sr en Jacoba Jonker-Buitenhuis zijn de twee bestuursleden van de stichting.

Dit was eerder nog onduidelijk.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.