Jonker ‘wegens omstandigheden’ gesloten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook de website is uit de lucht. Directeur Jeen Jonker is vooralsnog niet bereikbaar om een reden voor de sluiting te geven. Een anonieme bron dichtbij het bedrijf meldt dat er inmiddels beslag is gelegd op auto`s.

Jonker Automotive is sinds 2008 gevestigd in een megapand van vijfduizend vierkante meter langs de A1/A28 bij Amersfoort. De totale grondoppervlakte beslaat 3,5 hectare. Tegelijkertijd met de opening begon het bedrijf als Mazda-dealer, maar dat contract werd een jaar later weer ontbonden.

Volgens diverse ingewijden is de financiële situatie bij het Amersfoortse bedrijf al enige tijd penibel. Door de toenemende invloed van internet op het oriëntatieproces van occasionkopers bleken de vele meters buitenshowroom al snel erg kostbaar. De druk van de economische crisis verergerde de situatie en zorgde ervoor dat Jonker op zoek moest naar nieuwe methodes om zijn meters te exploiteren. Enige maanden geleden lanceerde hij daarom een nieuw product, Autobemiddelaar, waarbij particuliere kopers hun auto op zijn terrein konden aanbieden.

Twee weken geleden lanceerde Jonker het concept XL Plaza, waarbij delen van het pand aan andere andere ondernemers in mobiliteit worden verhuurd.

Later meer. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.