Bedrijfsleider Coenen koopt schadebedrijf AAS Smeets

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Schadebedrijf Smeets behoudt wel zijn naam. (Foto: AAS)

Autoschadebedrijf AAS Smeets in Haelen (Limburg) heeft vanaf 1 januari een nieuwe eigenaar: de huidige bedrijfsleider, René Coenen, neemt het bedrijf over van eigenaar Luciën Smeets. Dat meldt schadeketen AAS aan Automotive.

Smeets richtte het bedrijf in 2007 op. De activiteiten werden opgestart vanuit een loods, in 2010 verhuisde het naar een nieuwbouwlocatie met 10 bruggen en twee spuitcabines waarvan eentje geschikt voor truck herstel.

René Coenen startte zijn carrière als automonteur. Vervolgens werd hij receptionist en enige jaren geleden werd hij bedrijfsleider bij het bedrijf van Smeets. “Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om het bedrijf succesvol voort te zetten en een frisse wind te laten waaien”, aldus Coenen. “Uiteraard blijven de goede sfeer en werkmentaliteit van het team behouden. We willen de komende jaren groeien door te investeren in equipment, laadvoorzieningen en in kennis. Als modern schadebedrijf ontkom je niet aan permanente educatie om bij te blijven”, aldus de nieuwe eigenaar.

Lid van AAS

Smeets blijft voorlopig de bedrijfsnaam behouden en ook blijft het lid van de coöperatie AAS Schadeherstel. “Het samen ondernemen vind ik mooi, zeker in deze dynamische tijden. Ik ben ervan overtuigd dat je samen inderdaad verder komt dan alleen als individueel schadebedrijf. Afgelopen week is het contract getekend en ik hoop nog jaren lid te blijven”, aldus Coenen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Bedrijfsleider Coenen koopt schadebedrijf AAS Smeets | Automotive Online

Bedrijfsleider Coenen koopt schadebedrijf AAS Smeets

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Schadebedrijf Smeets behoudt wel zijn naam. (Foto: AAS)

Autoschadebedrijf AAS Smeets in Haelen (Limburg) heeft vanaf 1 januari een nieuwe eigenaar: de huidige bedrijfsleider, René Coenen, neemt het bedrijf over van eigenaar Luciën Smeets. Dat meldt schadeketen AAS aan Automotive.

Smeets richtte het bedrijf in 2007 op. De activiteiten werden opgestart vanuit een loods, in 2010 verhuisde het naar een nieuwbouwlocatie met 10 bruggen en twee spuitcabines waarvan eentje geschikt voor truck herstel.

René Coenen startte zijn carrière als automonteur. Vervolgens werd hij receptionist en enige jaren geleden werd hij bedrijfsleider bij het bedrijf van Smeets. “Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om het bedrijf succesvol voort te zetten en een frisse wind te laten waaien”, aldus Coenen. “Uiteraard blijven de goede sfeer en werkmentaliteit van het team behouden. We willen de komende jaren groeien door te investeren in equipment, laadvoorzieningen en in kennis. Als modern schadebedrijf ontkom je niet aan permanente educatie om bij te blijven”, aldus de nieuwe eigenaar.

Lid van AAS

Smeets blijft voorlopig de bedrijfsnaam behouden en ook blijft het lid van de coöperatie AAS Schadeherstel. “Het samen ondernemen vind ik mooi, zeker in deze dynamische tijden. Ik ben ervan overtuigd dat je samen inderdaad verder komt dan alleen als individueel schadebedrijf. Afgelopen week is het contract getekend en ik hoop nog jaren lid te blijven”, aldus Coenen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.