Echtpaar opgepakt voor fraude met autoverzekering

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Echtpaar opgepakt voor fraude van bijna twee ton met autoverzekering. (Foto: Shutterstock)

De politie in Den Bosch heeft vorige week een echtpaar opgepakt op verdenking van jarenlange fraude met verzekeringsclaims. Zo meldt de politie in Den Bosch. Uit onderzoek is gebleken dat het echtpaar sinds 2014 bij zo’n 80 aanrijdingen betrokken was, steeds als de benadeelde partij. In deze periode zouden de man en vrouw zo’n 180 duizend euro hebben ‘verdiend’ met valse claims, aldus de politie.

Het echtpaar sloeg vooral toe op parkeerplaatsen bij winkelcentra of meubelboulevards. Op zulke plekken wachtten het tweetal hun kans af om een auto die achteruit een parkeerplek verliet, aan te rijden. Tijdens het invullen van het schadeformulier verzonnen ze vervolgens allerlei redenen om dit zo snel mogelijk af te raffelen waardoor het formulier slecht werd ingevuld. Volgens de politie deed het echtpaar dit niet alleen in Nederland maar ook in België.

Het viel de verzekeringsmaatschappij op (om welke maatschappij het gaat, is niet bekendgemaakt) dat het duo erg veel schadeclaims indiende waarop nader onderzoek werd gedaan.

Het echtpaar is aangehouden en hun auto is in beslag genomen. Het Verbond van Verzekeraars pleit voor een zogeheten black box in elke auto, zodat niet alleen de toedracht van een ongeval, maar ook fraude sneller aan het licht komt,

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.