Geevers Auto Parts overgenomen door Autodis Group/Doyen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
vlnr: Auguste Amieux (Doyen), Christophe Gouthiere (Autodis), Goof Gijbels (Geevers), Stéphane Antiglio (Autodis) en Frans Ditmer (Geevers). (foto: Geevers Auto Parts).

Geevers Auto Parts werd in 1967 opgericht en is nu overgenomen door de Franse Autodis Group, het moederbedrijf van onder meer Doyen Auto, AD France en AD Belux. Autodis is een belangrijke speler in de onafhankelijke distributie van auto- en vrachtwagenonderdelen in de eigen thuismarkt en West-Europa. Geevers distribueert carrosseriedelen op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse onafhankelijke schadeherstelmarkt. Het bedrijf telt 200 werknemers (die allemaal meegaan in de overname) en realiseerde naar eigen zeggen de laatste tien jaar een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 10 procent, resulterend in een jaaromzet van 67 miljoen euro in 2017.

“Ik ben er trots op het bedrijf over te dragen aan Autodis Group. Dit is een goede oplossing voor de toekomst, medewerkers, klanten, partners en leveranciers”, aldus Goof Gijbels, voormalig enig aandeelhouder van Geevers. Gijbels zal de komende periode aan het bedrijf verbonden blijven als adviseur, Ger Vissers blijft commercieel directeur en Frans Ditmer, die afgelopen maart is begonnen als algemeen directeur, blijft aan de leiding van Geevers. Zo bevestigt woordvoerder Jessica Mevissen van Geevers aan Automotive.

Het Veldhovense bedrijf heeft meer dan 100 duizend referenties op voorraad voor 35 automerken, zowel als OE-onderdeel als matching quality. 

Marktleider

“De overname van Geevers zal bijdragen aan de ontwikkeling van Autodis Group in de Benelux”, adus Auguste Amieux, algemeen directeur van Doyen Auto. 

“Met Cora, marktleider in Frankrijk op het gebied van carrosseriedelen, en de overname van Geevers positioneert Autodis zich als toonaangevende speler in de onafhankelijke distributie van carrosserie- en schadeonderdelen in de Benelux”, aldus Stephane Antiglio, ceo van Autodis Group. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Geevers Auto Parts overgenomen door Autodis Group/Doyen | Automotive Online

Geevers Auto Parts overgenomen door Autodis Group/Doyen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
vlnr: Auguste Amieux (Doyen), Christophe Gouthiere (Autodis), Goof Gijbels (Geevers), Stéphane Antiglio (Autodis) en Frans Ditmer (Geevers). (foto: Geevers Auto Parts).

Geevers Auto Parts werd in 1967 opgericht en is nu overgenomen door de Franse Autodis Group, het moederbedrijf van onder meer Doyen Auto, AD France en AD Belux. Autodis is een belangrijke speler in de onafhankelijke distributie van auto- en vrachtwagenonderdelen in de eigen thuismarkt en West-Europa. Geevers distribueert carrosseriedelen op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse onafhankelijke schadeherstelmarkt. Het bedrijf telt 200 werknemers (die allemaal meegaan in de overname) en realiseerde naar eigen zeggen de laatste tien jaar een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 10 procent, resulterend in een jaaromzet van 67 miljoen euro in 2017.

“Ik ben er trots op het bedrijf over te dragen aan Autodis Group. Dit is een goede oplossing voor de toekomst, medewerkers, klanten, partners en leveranciers”, aldus Goof Gijbels, voormalig enig aandeelhouder van Geevers. Gijbels zal de komende periode aan het bedrijf verbonden blijven als adviseur, Ger Vissers blijft commercieel directeur en Frans Ditmer, die afgelopen maart is begonnen als algemeen directeur, blijft aan de leiding van Geevers. Zo bevestigt woordvoerder Jessica Mevissen van Geevers aan Automotive.

Het Veldhovense bedrijf heeft meer dan 100 duizend referenties op voorraad voor 35 automerken, zowel als OE-onderdeel als matching quality. 

Marktleider

“De overname van Geevers zal bijdragen aan de ontwikkeling van Autodis Group in de Benelux”, adus Auguste Amieux, algemeen directeur van Doyen Auto. 

“Met Cora, marktleider in Frankrijk op het gebied van carrosseriedelen, en de overname van Geevers positioneert Autodis zich als toonaangevende speler in de onafhankelijke distributie van carrosserie- en schadeonderdelen in de Benelux”, aldus Stephane Antiglio, ceo van Autodis Group. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.