Bovag lanceert internationaal onderzoek schadebranche

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het is nog even wachten op een officieel startsein van Beljaars... (Foto: Bovag)

“We gaan een grootschalig, internationaal onderzoek verrichten waarin we de diverse trends en ontwikkelingen in de schadewereld in kaart gaan brengen”, zegt Toine Beljaars, voorzitter van de schade-afdeling van Bovag.

Allerlei ontwikkelingen zullen in het onderzoek worden meegenomen: van het gemiddelde schadebedrag tot schadesturing, maar ook merkerkenning. “Om alles in het juiste perspectief te kunnen plaatsen, hebben we Roland Berger de opdracht gegeven dit onderzoek te doen. Op basis van de resultaten gaan we praktische handvatten formuleren zodat de schadeherstelsector een goed toekomstbeeld kan vormen en kan voorsorteren op bepaalde ontwikkelingen”, aldus Beljaars.

Het officiële startsein voor het onderzoek geeft Bovag pas op donderdag 26 april, op die dag staat het congres van de afdeling Bovag Schade gepland. De branchevereniging, waar sinds begin dit jaar ook schadeketens ABS en ASN bij aangesloten zijn, verwacht het onderzoek dit najaar af te ronden. De resultaten van het onderzoek worden op een tweede congres gepresenteerd.

Lef hebben

Behalve het onderzoek van Roland Berger staan ook andere onderwerpen op het programma van het congres, zoals merkerkenning. “Iedereen in de branche heeft het over merkerkenning, maar wij merken dat er nogal wat onduidelijkheid leeft over dit onderwerp. Lang niet alles wat betreft de toewijzing en criteria van merkerkenning is transparant. Als brancheorganisatie moet je het lef hebben om alle thema’s die leven in de sector bespreekbaar te maken”, aldus Beljaars.Steeds meer schadeherstellers kiezen voor merkerkenning.

Daarnaast zal Ivonne van der Horst, strategisch consultant bij Van Mossel Groep, op het congres de toekomstvisie van de dealerholding op schadeherstel schetsen. De schadetak van Van Mossel maakte de afgelopen paar jaar een snelle groei door en telt nu vijftien vestigingen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.