Focwa en voormalig secretaris overwegen mediator

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

De in april 2015 op staande voet ontslagen Bukholczer en Focwa zijn in meerdere procedures verwikkeld. Vandaag stond de  eis van Bukholczer, hij wil van zijn voormalige werkgever een ontslagvergoeding van 300 duizend euro, centraal. De rechter stelde voor dat beide partijen een mediator in de arm nemen.

Zowel Focwa-voorzitter Denis Maessen als Bukholczers advocaat Leon Peeters zeggen afzonderlijk van elkaar open te staan voor het voorstel van de rechter. “It takes two to tango”, laat Peeters na afloop van de zitting weten. “Ik denk dat niemand gelukkig wordt van deze al veel te lang slepende zaak, dus het zou mooi zijn als we er met behulp van mediator uit kunnen komen.”

Ook Maessen laat desgevraagd weten het hoofdstuk Bukholczer zo snel mogelijk te willen sluiten en verder te gaan met de afwikkeling van de vele andere geschillen waarin de Focwa-leiding verwikkeld is. De belangrijkste is de onenigheid met het Focwa Garantiefonds, waar Bukholczer vorig jaar werd aangesteld als directeur.

Kapot

In de rechtszaal zelf regende het over en weer beschuldigingen. Zo zou Focwa Bukholczer op alle mogelijke manieren kapot willen maken. En beschuldigt Focwa Bukholczer er van keer op keer van strategie te veranderen en de vereniging met nieuwe, kostenverhogende, rechtszaken en onderzoeken op te zadelen. Inmiddels ligt er een 150 pagina’s tellende pleitnota van Bukholczers advocaat bij de rechter met niet minder dan 110 producties als bijlagen.

De rechter heeft laten weten het ontslag op staande voet van Bukholczer en de ingediende vorderingen te gaan bestuderen en beroordelen. Uitspraak volgt naar verwachting eind augustus, tenzij Focwa en Bukholczer voor die tijd een akkoord bereiken met hulp van een mediator.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Focwa en voormalig secretaris overwegen mediator | Automotive Online

Focwa en voormalig secretaris overwegen mediator

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

De in april 2015 op staande voet ontslagen Bukholczer en Focwa zijn in meerdere procedures verwikkeld. Vandaag stond de  eis van Bukholczer, hij wil van zijn voormalige werkgever een ontslagvergoeding van 300 duizend euro, centraal. De rechter stelde voor dat beide partijen een mediator in de arm nemen.

Zowel Focwa-voorzitter Denis Maessen als Bukholczers advocaat Leon Peeters zeggen afzonderlijk van elkaar open te staan voor het voorstel van de rechter. “It takes two to tango”, laat Peeters na afloop van de zitting weten. “Ik denk dat niemand gelukkig wordt van deze al veel te lang slepende zaak, dus het zou mooi zijn als we er met behulp van mediator uit kunnen komen.”

Ook Maessen laat desgevraagd weten het hoofdstuk Bukholczer zo snel mogelijk te willen sluiten en verder te gaan met de afwikkeling van de vele andere geschillen waarin de Focwa-leiding verwikkeld is. De belangrijkste is de onenigheid met het Focwa Garantiefonds, waar Bukholczer vorig jaar werd aangesteld als directeur.

Kapot

In de rechtszaal zelf regende het over en weer beschuldigingen. Zo zou Focwa Bukholczer op alle mogelijke manieren kapot willen maken. En beschuldigt Focwa Bukholczer er van keer op keer van strategie te veranderen en de vereniging met nieuwe, kostenverhogende, rechtszaken en onderzoeken op te zadelen. Inmiddels ligt er een 150 pagina’s tellende pleitnota van Bukholczers advocaat bij de rechter met niet minder dan 110 producties als bijlagen.

De rechter heeft laten weten het ontslag op staande voet van Bukholczer en de ingediende vorderingen te gaan bestuderen en beroordelen. Uitspraak volgt naar verwachting eind augustus, tenzij Focwa en Bukholczer voor die tijd een akkoord bereiken met hulp van een mediator.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.