Focwa moet op non-actiefstelling voormalig secretaris opheffen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Focwa had Bukholczer op non-actief gezet om onderzoek te kunnen doen naar zijn functioneren bij de branchevereniging. De rechter vindt dat Focwa niet genoeg aannemelijk heeft gemaakt dat het nodig was Bukholczer op non-actief te stellen om onderzoek te kunnen doen.

De op non-actiefstelling wordt pas eind volgende maand opgeheven zodat de partijen gelegenheid hebben om de werkhervatting zo soepel mogelijk te laten verlopen, of om met elkaar de mogelijkheden van een “minnelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst” te bespreken.

Te weinig draagvlak
Focwa liet Berenschot onderzoek doen naar de wijze van leidinggeven van Bukholczer en het draagvlak voor hem op het secretariaat. Ook de juridische kosten die Bukholczer heeft gemaakt voor de vereniging zijn onderzocht.

Uit het onderzoek zou blijken dat er te weinig draagvlak is voor Bukholczer op het secretariaat, wat reden was voor Focwa om bij het UWV zijn ontslag aan te vragen. Hoe lang de ontslagaanvraag zal duren en of hij wordt toegewezen, is nog onbekend.

Focwa: het juiste besluit
Denis Maessen, interim-voorzitter bij Focwa, over de uitspraak van de rechtbank: “De op non-actiefstelling dateert al van 22 december. Met de informatie van nu kunnen we alleen maar concluderen dat het de juiste beslissing is geweest.” Hij bevestigt dat de ontslagaanvraag van Bukholczer loopt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Focwa moet op non-actiefstelling voormalig secretaris opheffen | Automotive Online

Focwa moet op non-actiefstelling voormalig secretaris opheffen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Focwa had Bukholczer op non-actief gezet om onderzoek te kunnen doen naar zijn functioneren bij de branchevereniging. De rechter vindt dat Focwa niet genoeg aannemelijk heeft gemaakt dat het nodig was Bukholczer op non-actief te stellen om onderzoek te kunnen doen.

De op non-actiefstelling wordt pas eind volgende maand opgeheven zodat de partijen gelegenheid hebben om de werkhervatting zo soepel mogelijk te laten verlopen, of om met elkaar de mogelijkheden van een “minnelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst” te bespreken.

Te weinig draagvlak
Focwa liet Berenschot onderzoek doen naar de wijze van leidinggeven van Bukholczer en het draagvlak voor hem op het secretariaat. Ook de juridische kosten die Bukholczer heeft gemaakt voor de vereniging zijn onderzocht.

Uit het onderzoek zou blijken dat er te weinig draagvlak is voor Bukholczer op het secretariaat, wat reden was voor Focwa om bij het UWV zijn ontslag aan te vragen. Hoe lang de ontslagaanvraag zal duren en of hij wordt toegewezen, is nog onbekend.

Focwa: het juiste besluit
Denis Maessen, interim-voorzitter bij Focwa, over de uitspraak van de rechtbank: “De op non-actiefstelling dateert al van 22 december. Met de informatie van nu kunnen we alleen maar concluderen dat het de juiste beslissing is geweest.” Hij bevestigt dat de ontslagaanvraag van Bukholczer loopt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.