Winst Bovemij fors lager

Redactie Redactie
• Laatste update:

De premie-omzet nam met 4% toe tot 260,6 miljoen euro. Volgens de verzekeraar komt dit door de toename van het aantal afgesloten tweewieler-, ziekteverzuim- en autoverzekeringen. De schadelast nam met 4,6 procentpunt af tot 66,7%. Dit is volgens Bovemij onder meer te danken aan het uitblijven van grote brand- en hagelschaden.

Resultaat

Het resultaat voor belastingen bedroeg vorig jaar 27,3 miljoen euro. In 2009 was dit nog 33,6 miljoen. Dit bedrag bestaat uit het technisch resultaat en het beleggingsresultaat. Het technisch resultaat steeg vorig jaar naar 9,3 miljoen euro (2009: 5 miljoen). Het beleggingsresultaat drukte echter de groei en bedroeg 18 miljoen euro. In 2009 bedroeg dit nog 28,6 miljoen.

Het balanstotaal van Bovemij steeg met 18% van 311,6 miljoen euro in 2009 naar 367,6 miljoen in 2010. Deze stijging is gedeeltelijk gerealiseerd door de opbrengst van de aandelenemissie eind vorig jaar.

Bekijk de complete Jaarcijfers in de rubriek Feiten & cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Winst Bovemij fors lager | Automotive Online

Winst Bovemij fors lager

Redactie Redactie
• Laatste update:

De premie-omzet nam met 4% toe tot 260,6 miljoen euro. Volgens de verzekeraar komt dit door de toename van het aantal afgesloten tweewieler-, ziekteverzuim- en autoverzekeringen. De schadelast nam met 4,6 procentpunt af tot 66,7%. Dit is volgens Bovemij onder meer te danken aan het uitblijven van grote brand- en hagelschaden.

Resultaat

Het resultaat voor belastingen bedroeg vorig jaar 27,3 miljoen euro. In 2009 was dit nog 33,6 miljoen. Dit bedrag bestaat uit het technisch resultaat en het beleggingsresultaat. Het technisch resultaat steeg vorig jaar naar 9,3 miljoen euro (2009: 5 miljoen). Het beleggingsresultaat drukte echter de groei en bedroeg 18 miljoen euro. In 2009 bedroeg dit nog 28,6 miljoen.

Het balanstotaal van Bovemij steeg met 18% van 311,6 miljoen euro in 2009 naar 367,6 miljoen in 2010. Deze stijging is gedeeltelijk gerealiseerd door de opbrengst van de aandelenemissie eind vorig jaar.

Bekijk de complete Jaarcijfers in de rubriek Feiten & cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.