‘Pensioenpremie gaat stijgen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Ons pensioenfonds krijgt al jaren meer premie binnen dan het uitkeert. Daardoor zijn we niet afhankelijk van beleggingen en zitten we voorlopig nog niet in de liquiditeitsproblemen”, aldus Kleiboer. Voor 1 april moet er een plan bij de staat worden ingediend hoe het fonds weer op een dekkingsgraad van 105 procent verwacht te komen.

De vakbonden uiten in de Telegraaf kritiek op het plan van Minister Donner van Sociale Zaken om pensioenfondsen vijf jaar de tijd te geven in plaats van drie voor boekhoudkundig herstel. “Wij delen die kritiek wel een beetje”, zegt Kleiboer. “Het plan klinkt leuk, maar de voorwaarden die eraan verbonden worden, zijn erg stringent waardoor het plan z’n doel voorbij schiet.”

De pensioenfondsen moeten volgens het plan periodiek bekijken of er binnen vijf jaar herstel kan optreden en anders harde maatregelen nemen. Volgens de grootmetaal- en kleinmetaalbonden zullen pensioenfondsen hierdoor halverwege volgend jaar al hard moeten ingrijpen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.