‘De Jager bevriest energielabels’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hiermee is de eerder aangekondigde aanscherping van de labels dus van de baan.
Het huidige systeem zou tot gevolg hebben dat bijna geen enkel model volgend jaar nog een A-label zou krijgen; een Smart Fortwo diesel zou zelfs zakken van een A- naar een E-label. “Wij maken voor het bonus-malus-systeem gebruik van de labels zoals VROM die uitgeeft", aldus de woordvoerder. "Maar nu blijkt dat er volgend jaar, volgens het systeem, bijna geen A-labels auto`s meer overblijven. Dat kan nooit de bedoeling zijn, wij willen dat mensen beloond worden voor het kopen van een zuinige auto. Dat is de reden van dit voorstel.”
Financiën gaat nu onderzoeken of het bonus-malus-principe helemaal kan worden losgekoppeld van het energielabelsysteem. “Een goede eerste stap, duidelijk het gevolg van onze acties”, zegt Peter Janssen, directeur van de RAI Vereniging over de bevriezing. “Maar wat ons betreft zijn we er nog niet, er volgen zeker nog meer stappen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.