Brian Italiaander neemt stokje over bij Mengelers Automotive Limburg

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
v.l.n.r. Harry Mengelers, Brian Italiaander & Leo Mengelers (foto: Mengelers Groep)

Na 50 jaar, waarvan ze 25 jaar het bedrijf hebben geleid, doen Harry en Leo Mengelers van Mengelers Automotive Limburg een stapje terug. Ze hebben het stokje overgedragen aan Brian Italiaander, stiefzoon van Leo Mengelers. Italiaander is daarmee de derde generatie die aan het roer staat bij de autodealer van Toyota, Suzuki en Lexus met locaties in heel Limburg.

Leo Mengelers: “Harry en ik hebben nu besloten om een stap terug te doen voor de zekerheidsstelling van het bedrijf. Wij zijn 74 en 71, nog fit en vitaal maar we willen voor de toekomst dat de jongere generatie het roer in handen neemt. We blijven zeker nog betrokken bij het bedrijf, zowel emotioneel als bij het relatiemanagement met klanten. Het blijft een familiebedrijf.” Mengelers heeft het volle vertrouwen in Italiaander en de toekomst van de onderneming. “Harry en ik zijn erg trots op Brian en hebben alle vertrouwen in hem. Hij is voortvarend, to the point en goed met de medewerkers.”

Eigen ICT bedrijf

Na eerst een paar jaar bij Mengelers te hebben gewerkt besloot Italiaander buiten de deur ervaring op te doen buiten de automotive branche en is uiteindelijk zijn eigen ICT-bedrijf begonnen dat is uitgegroeid tot een bedrijf met 14 medewerkers. Zes jaar geleden is hij weer teruggekomen bij de Mengelers Groep en neemt nu het aandelen pakket van Leo en Harry Mengelers en daarbij de aansturing van het bedrijf over, meldt Mengelers.

“Harry en Leo Mengelers hebben ervoor gezorgd dat Mengelers Automotive Limburg een zeer goede en betrouwbare naam heeft opgebouwd in Limburg. Ik loop inmiddels al een aantal jaren met ze mee en ik zie het als een mooie uitdaging om samen met Team Mengelers de toekomst tot een verder en nog groter succes te maken.”, zegt Brian Italiaander. “We hebben een hoop plannen klaarliggen voor het bedrijf. Er zal dus nog veel mooi Mengelers nieuws volgen in de komende jaren.”

Eerder dit jaar nam Mengelers Automotive Limburg de activiteiten over van Suzuki-dealer Auto Jacob.

Brian Italiaander neemt stokje over bij Mengelers Automotive Limburg | Automotive Online

Brian Italiaander neemt stokje over bij Mengelers Automotive Limburg

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
v.l.n.r. Harry Mengelers, Brian Italiaander & Leo Mengelers (foto: Mengelers Groep)

Na 50 jaar, waarvan ze 25 jaar het bedrijf hebben geleid, doen Harry en Leo Mengelers van Mengelers Automotive Limburg een stapje terug. Ze hebben het stokje overgedragen aan Brian Italiaander, stiefzoon van Leo Mengelers. Italiaander is daarmee de derde generatie die aan het roer staat bij de autodealer van Toyota, Suzuki en Lexus met locaties in heel Limburg.

Leo Mengelers: “Harry en ik hebben nu besloten om een stap terug te doen voor de zekerheidsstelling van het bedrijf. Wij zijn 74 en 71, nog fit en vitaal maar we willen voor de toekomst dat de jongere generatie het roer in handen neemt. We blijven zeker nog betrokken bij het bedrijf, zowel emotioneel als bij het relatiemanagement met klanten. Het blijft een familiebedrijf.” Mengelers heeft het volle vertrouwen in Italiaander en de toekomst van de onderneming. “Harry en ik zijn erg trots op Brian en hebben alle vertrouwen in hem. Hij is voortvarend, to the point en goed met de medewerkers.”

Eigen ICT bedrijf

Na eerst een paar jaar bij Mengelers te hebben gewerkt besloot Italiaander buiten de deur ervaring op te doen buiten de automotive branche en is uiteindelijk zijn eigen ICT-bedrijf begonnen dat is uitgegroeid tot een bedrijf met 14 medewerkers. Zes jaar geleden is hij weer teruggekomen bij de Mengelers Groep en neemt nu het aandelen pakket van Leo en Harry Mengelers en daarbij de aansturing van het bedrijf over, meldt Mengelers.

“Harry en Leo Mengelers hebben ervoor gezorgd dat Mengelers Automotive Limburg een zeer goede en betrouwbare naam heeft opgebouwd in Limburg. Ik loop inmiddels al een aantal jaren met ze mee en ik zie het als een mooie uitdaging om samen met Team Mengelers de toekomst tot een verder en nog groter succes te maken.”, zegt Brian Italiaander. “We hebben een hoop plannen klaarliggen voor het bedrijf. Er zal dus nog veel mooi Mengelers nieuws volgen in de komende jaren.”

Eerder dit jaar nam Mengelers Automotive Limburg de activiteiten over van Suzuki-dealer Auto Jacob.