Voormalig Opel-topman Lohscheller naar Nikola

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Michael Loscheller. (Foto: Vinfast)

Michael Lohscheller wordt met ingang van januari de nieuwe topman van EV-fabrikant Nikola. Hij volgt de huidige ceo Mark Russel op. Dat meldt het bedrijf.

Lohscheller was in het verleden topman van Opel en daarna bij Vinfast, waar hij al snel weer vertrok.

Nikola kende turbulente jaren. Oprichter Trevor Milton werd beschuldigd van het verstrekken van valse informatie over de Nikola-producten. Het bedrijf ging in 2018 naar de beurs. Het bedrijf is nu een kleine drie miljard euro waard, tegen 30 miljard op zijn hoogtepunt in juni 2020.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Voormalig Opel-topman Lohscheller naar Nikola | Automotive Online

Voormalig Opel-topman Lohscheller naar Nikola

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Michael Loscheller. (Foto: Vinfast)

Michael Lohscheller wordt met ingang van januari de nieuwe topman van EV-fabrikant Nikola. Hij volgt de huidige ceo Mark Russel op. Dat meldt het bedrijf.

Lohscheller was in het verleden topman van Opel en daarna bij Vinfast, waar hij al snel weer vertrok.

Nikola kende turbulente jaren. Oprichter Trevor Milton werd beschuldigd van het verstrekken van valse informatie over de Nikola-producten. Het bedrijf ging in 2018 naar de beurs. Het bedrijf is nu een kleine drie miljard euro waard, tegen 30 miljard op zijn hoogtepunt in juni 2020.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.