Mike Manley (FCA) voorzitter Europese fabrikantenkoepel Acea

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Mike Manley gaat Acea sturen op de weg naar CO2-neutraal wegtransport (foto: FCA)

Michael Manley (55), ceo van Fiat Chrysler Automobiles (FCA), wordt per januari 2020 voorzitter van de Europese koepel van autofabrikanten Acea. Hij neemt het stokje over van PSA-ceo Carlos Tavares, die de afgelopen twee jaar voorzitter was, zo meldt Acea.

De prioriteit van Acea ligt voor volgend jaar op het ontwikkelen van een traject voor de overgang naar CO2-neutraal wegtransport, schrijft de Europese koepel. “We willen het voortouw nemen bij de transformatie van mobiliteit op een manier die de consument centraal stelt”, zegt Manley, “maar die ons ook in staat stelt om wereldwijd concurrerend en veerkrachtig te blijven.” Acea kreeg in september ook een nieuwe directeur-generaal, de Nederlander Eric-Mark Huitema

De voorzitter van Acea wordt jaarlijks opnieuw gekozen. De functie rouleert daarmee onder de grote autofabrikanten. Vóór Tavares vervulde toenmalig Daimler topman Dieter Zetsche twee jaar het voorzitterschap.

Mike Manley (FCA) voorzitter Europese fabrikantenkoepel Acea | Automotive Online

Mike Manley (FCA) voorzitter Europese fabrikantenkoepel Acea

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Mike Manley gaat Acea sturen op de weg naar CO2-neutraal wegtransport (foto: FCA)

Michael Manley (55), ceo van Fiat Chrysler Automobiles (FCA), wordt per januari 2020 voorzitter van de Europese koepel van autofabrikanten Acea. Hij neemt het stokje over van PSA-ceo Carlos Tavares, die de afgelopen twee jaar voorzitter was, zo meldt Acea.

De prioriteit van Acea ligt voor volgend jaar op het ontwikkelen van een traject voor de overgang naar CO2-neutraal wegtransport, schrijft de Europese koepel. “We willen het voortouw nemen bij de transformatie van mobiliteit op een manier die de consument centraal stelt”, zegt Manley, “maar die ons ook in staat stelt om wereldwijd concurrerend en veerkrachtig te blijven.” Acea kreeg in september ook een nieuwe directeur-generaal, de Nederlander Eric-Mark Huitema

De voorzitter van Acea wordt jaarlijks opnieuw gekozen. De functie rouleert daarmee onder de grote autofabrikanten. Vóór Tavares vervulde toenmalig Daimler topman Dieter Zetsche twee jaar het voorzitterschap.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.