Dick Tijdeman: Goed sturen vergt veel geduld en consequent zijn

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Dick Tijdeman: "Paardrijden is geen hobby maar een passie."

Wat is er zo uitdagend aan uw nieuwe functie?

“Forward Lease bestaat pas vier jaar en is nog een relatief jong bedrijf met veel groeipotentie. Ik vind het spannend om mee te werken aan die volgende stap en verdere groei te realiseren. En ik wilde nog graag een nieuwe uitdaging aangaan. Wat ik zo leuk vind aan leasing is de adviesrol die je vervult bij de klant.”

Wat doet u in uw vrije tijd om te ontspannen?

“Paardrijden. Dat is voor mij echt een passie. Dat zou ik echt niet kunnen missen. Ik zat als klein jongetje al op een paard. Elke dag ga ik na mijn werk nog wel even langs bij de boerderij waar mijn paard staat. De meest creatieve ideeën krijg ik ook tijdens het paardrijden. Als je paardrijdt in het bos of op het strand, dan is dat zo ontspannend dat je de dagelijkse beslommeringen makkelijk loslaat. Overigens blijkt dat de meeste mensen sowieso de beste en meest creatieve ideeën krijgen als ze niet in een werksituatie zijn, maar juist in een ontspannen sfeer. Dan kun je meer afstand nemen.”

Zijn er aspecten van het paardrijden die ook van pas komen in het managen van een bedrijf?

“Om een paard goed te kunnen aansturen, heb je veel geduld nodig en je moet consequent zijn. Paarden zijn van nature vluchtdieren, dus als je geen betrouwbare aanwijzingen geeft, dan wordt het dier onrustig en zenuwachtig. Datzelfde geldt eigenlijk voor mensen. Als je elke dag met een ander verhaal komt en geen consistente koers vaart, worden mensen nerveus.

Wat je ook leert van paardrijden, is vallen en opstaan. Ik ben meerdere keren van mijn paard gevallen en ook wel eens in het ziekenhuis terechtgekomen. Daarna moet je echt de moed weer bij elkaar rapen om opnieuw op een paard te klimmen. Doorzetten, geloof houden en vertrouwen hebben in datgene wat je doet komt ook in het bedrijfsleven goed van pas.”

Als u een bekendheid zou kunnen ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

“Ik lees geen romans, maar lees wel graag boeken over bekende personen. Over Steve Jobs bijvoorbeeld of over Barack Obama. Het interesseert me wat deze mensen bezighoudt en hoe ze zo ver zijn gekomen. Als ik de kans zou krijgen om Obama te ontmoeten, dan zou ik wel willen weten of hij het heel anders zou aanpakken als hij zijn presidentschap nog een keer zou mogen overdoen.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Dick Tijdeman: Goed sturen vergt veel geduld en consequent zijn | Automotive Online

Dick Tijdeman: Goed sturen vergt veel geduld en consequent zijn

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Dick Tijdeman: "Paardrijden is geen hobby maar een passie."

Wat is er zo uitdagend aan uw nieuwe functie?

“Forward Lease bestaat pas vier jaar en is nog een relatief jong bedrijf met veel groeipotentie. Ik vind het spannend om mee te werken aan die volgende stap en verdere groei te realiseren. En ik wilde nog graag een nieuwe uitdaging aangaan. Wat ik zo leuk vind aan leasing is de adviesrol die je vervult bij de klant.”

Wat doet u in uw vrije tijd om te ontspannen?

“Paardrijden. Dat is voor mij echt een passie. Dat zou ik echt niet kunnen missen. Ik zat als klein jongetje al op een paard. Elke dag ga ik na mijn werk nog wel even langs bij de boerderij waar mijn paard staat. De meest creatieve ideeën krijg ik ook tijdens het paardrijden. Als je paardrijdt in het bos of op het strand, dan is dat zo ontspannend dat je de dagelijkse beslommeringen makkelijk loslaat. Overigens blijkt dat de meeste mensen sowieso de beste en meest creatieve ideeën krijgen als ze niet in een werksituatie zijn, maar juist in een ontspannen sfeer. Dan kun je meer afstand nemen.”

Zijn er aspecten van het paardrijden die ook van pas komen in het managen van een bedrijf?

“Om een paard goed te kunnen aansturen, heb je veel geduld nodig en je moet consequent zijn. Paarden zijn van nature vluchtdieren, dus als je geen betrouwbare aanwijzingen geeft, dan wordt het dier onrustig en zenuwachtig. Datzelfde geldt eigenlijk voor mensen. Als je elke dag met een ander verhaal komt en geen consistente koers vaart, worden mensen nerveus.

Wat je ook leert van paardrijden, is vallen en opstaan. Ik ben meerdere keren van mijn paard gevallen en ook wel eens in het ziekenhuis terechtgekomen. Daarna moet je echt de moed weer bij elkaar rapen om opnieuw op een paard te klimmen. Doorzetten, geloof houden en vertrouwen hebben in datgene wat je doet komt ook in het bedrijfsleven goed van pas.”

Als u een bekendheid zou kunnen ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

“Ik lees geen romans, maar lees wel graag boeken over bekende personen. Over Steve Jobs bijvoorbeeld of over Barack Obama. Het interesseert me wat deze mensen bezighoudt en hoe ze zo ver zijn gekomen. Als ik de kans zou krijgen om Obama te ontmoeten, dan zou ik wel willen weten of hij het heel anders zou aanpakken als hij zijn presidentschap nog een keer zou mogen overdoen.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.