‘Kroonprins’ Altavilla verlaat FCA

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Altavilla vertrekt (Foto: FCA)

FCA-bestuurslid Alfredo Altavilla stapt op. Dat maakt Fiat Chrysler Automobiles bekend in een persbericht. Altavilla is als coo verantwoordelijk voor de activiteiten van FCA in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Emea). Altavilla, die ook in het bestuur zit van Telecom Italia, werd eerder dit jaar genoemd als een van de sleutelfiguren bij een overnamepoging van FCA door Hyundai.

Drie kandidaten

Altavilla was een van de drie beoogde opvolgers van de Sergio Marchionne die aan het einde van het jaar met pensioen zou gaan. Lees hier het profiel van de ernstig zieke Sergio Marchionne.Ook financieel directeur Richard Palmer was een van de kandidaten. Palmer blijft wel op zijn post, maar krijgt de verantwoordelijkheid voor global business development erbij.

FCA benoemde dit weekend de huidige Jeep-directeur Mike Manley als nieuwe topman. FCA belegt een dezer dagen een aandeelhoudersvergadering om de benoeming van Manley officieel te maken. Tot die tijd neemt hij de taken van Marchionne waar als plaatsvervanger. Manley gaat ook de taken van Altavilla overnemen, deze blijft aan tot einde augustus voor een soepele overdracht, schrijft FCA. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.