Erick Vermei neemt afscheid van IVA

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vermeij werkte sinds 1987 bij de IVA. Foto: IVA

Erick Vermei treedt per 1 augustus uit dienst als algemeen directeur van IVA en gaat met pensioen. Hij wordt vanaf 10 augustus opgevolgd door Joop Iriks die sinds 2016 het vak verkoop en bedrijfsmanagement geeft op de IVA en onder andere werkte als trainer bij Peugeot Nederland. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Vermei zou worden opgevolgd door Frank Kleyberg, die na een inwerkperiode van ruim drie jaar klaar stond om de leiding over te nemen. Maar Kleyberg bleek na een maand afwezigheid vanwege oververmoeidheid, niet in staat om de functie op zich te nemen, omdat zijn herstel langer zal duren dan enkele weken of maanden, zo meldt IVA.

Erkend 

Vermei begon zijn loopbaan op de IVA in 1987 als docent sport en bedrijfsrekenen. Vanaf 1995 was hij adjunct-directeur en bouwde hij het A- en Masterclass-programma uit tot een rijkserkende hbo-opleiding. In 2006 werd hij directeur onderwijs en sinds 2009 is hij algemeen directeur.

Onder leiding van Vermei werd in 2011 ook de samenwerking met Bradford University gestart. Vijf jaar geleden werd het mbo-niveau van Driebergen rijkserkend en werd gebouw Sterrebosch van internaat omgebouwd tot multifunctioneel gebouw en sinds 2015 kent de opleiding een Honnours programma voor hbo-studenten.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reacties

  • Frederik van Putten fredvanputten1

    Wat een verrassing! Joop hield vorige week bij het officiële afscheid van Erick Vermei nog keurig zijn mond dicht.
    In ieder geval van harte gegund als voormalig IVA student,leraar,Peugeot trainer,Peugeot Dealer weer terug op het IVA.Een man uit de praktijk !