Renault-designchef nieuw boegbeeld Dutch Design Week

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Laurens van den Acker (foto: Renault Nederland)

Renault-ontwerper Laurens van den Acker is dit jaar een van de drie ambassadeurs van de Dutch Design Week. Deze ambassadeurs zetten hun netwerk in, zijn klankbord voor deelnemers en bezoekers en initiëren speciale activiteiten tijdens de week. Lees hier het interview dat Automotive in 2017 had met Van den Acker. Van den Acker toont namens Renault tijdens DDW in Eindhoven Symbioz, een autonoom rijdende auto en een huis. Beide zijn als één ecosysteem fysiek met elkaar verbonden. De auto en het huis vormen een symbiose doordat ze op dezelfde manier zijn ontworpen en materialen en styling delen.

Zoe

De 17e editie van DDW, het grootste designevenement van Noord-Europa, wordt gehouden van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober in Eindhoven. De organisatie verwacht ook dit jaar ruim 2.500 deelnemers, die verspreid over meer dan honderd locaties nieuw werk, prototypes en concepten presenteren. Naast het Symbioz-project zet Renault tijdens de Dutch Design Week 45 elektrisch aangedreven ZOE in voor het vervoer van en naar de verschillende locaties in Eindhoven.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.