Nieuwe post | André van Leeuwen

Redactie Redactie
• Laatste update:
> 'Ze kunnen me altijd bellen als dat nodig is'.

Wat gaat u doen nu u met pensioen bent?

“Genieten van het leven. Maar dat deed ik altijd al. Ik heb net afscheid van het bedrijf genomen en het is zeker behoorlijk wennen om thuis te zijn. Het gekke is dat je je er toch niet echt op kunt voorbereiden. Je kunt het rationeel allemaal wel van te voren bedenken, maar het is ook een emotioneel proces. Ineens krijg je geen stroom aan mailtjes meer. Ik laat het over me heen komen: het komt zoals het komt, het is goed zo. En ik ben nog steeds als adviseur aan het bedrijf verbonden. Ze kunnen me altijd bellen als dat nodig is.”

Heeft u hobby’s waar u nu meer tijd aan kunt besteden?

“Als je internationaal zaken doet, dan zit je vooral veel in vliegtuigen en hou je niet veel tijd over. Ik golf wel graag, maar dat ga ik zeker niet iedere dag doen. En ik ga ook geen postzegel­verzameling aanleggen. Ik heb mijn hele leven boeken verzameld over de Tweede Wereldoorlog, omdat die me altijd heeft gefascineerd. Ik heb er wel vierhonderd, die zal ik nu wat vaker doorlezen.”

Wat vindt u zo fascinerend aan de oorlog?

“Mijn ouders hebben de oorlog meegemaakt, ik ben van de generatie vlak na de oorlog en hoorde er allerlei verhalen over. Iedereen was bezig met de wederopbouw van Nederland. Mijn vader was een hardwerkende stukadoor, onder het motto: niet lullen maar poetsen. Dat heb ik ook altijd gedaan.”

Wat doet u nog meer graag in uw vrije tijd?

“Ik ben een absolute familieman. We hebben vier kleinkinderen en passen veel op. Dat hebben we altijd al gedaan, maar nu is er ook meer tijd om allerlei leuke dingen met ze te doen: naar de dierentuin of speeltuin bijvoorbeeld. Toen ik afscheid nam, zijn we eerst maar eens met de hele familie een week op vakantie gegaan in eigen land. We hebben een hechte band met elkaar en gaan graag en geregeld met de klein-kinderen op vakantie.”

Waar moet u het meest wennen nu u met pensioen bent?

“Ik vind het erg wennen om het contact te missen met de mensen waar je zo intensief mee hebt samengewerkt. Of dat nu directe collega’s of goede klanten zijn waar je een sterke band mee hebt opgebouwd. Het is echt een kunst om het bedrijf los te laten al heb ik er echt een goed en gerust gevoel over dat het allemaal op een goede manier wordt voortgezet.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe post | André van Leeuwen | Automotive Online

Nieuwe post | André van Leeuwen

Redactie Redactie
• Laatste update:
> 'Ze kunnen me altijd bellen als dat nodig is'.

Wat gaat u doen nu u met pensioen bent?

“Genieten van het leven. Maar dat deed ik altijd al. Ik heb net afscheid van het bedrijf genomen en het is zeker behoorlijk wennen om thuis te zijn. Het gekke is dat je je er toch niet echt op kunt voorbereiden. Je kunt het rationeel allemaal wel van te voren bedenken, maar het is ook een emotioneel proces. Ineens krijg je geen stroom aan mailtjes meer. Ik laat het over me heen komen: het komt zoals het komt, het is goed zo. En ik ben nog steeds als adviseur aan het bedrijf verbonden. Ze kunnen me altijd bellen als dat nodig is.”

Heeft u hobby’s waar u nu meer tijd aan kunt besteden?

“Als je internationaal zaken doet, dan zit je vooral veel in vliegtuigen en hou je niet veel tijd over. Ik golf wel graag, maar dat ga ik zeker niet iedere dag doen. En ik ga ook geen postzegel­verzameling aanleggen. Ik heb mijn hele leven boeken verzameld over de Tweede Wereldoorlog, omdat die me altijd heeft gefascineerd. Ik heb er wel vierhonderd, die zal ik nu wat vaker doorlezen.”

Wat vindt u zo fascinerend aan de oorlog?

“Mijn ouders hebben de oorlog meegemaakt, ik ben van de generatie vlak na de oorlog en hoorde er allerlei verhalen over. Iedereen was bezig met de wederopbouw van Nederland. Mijn vader was een hardwerkende stukadoor, onder het motto: niet lullen maar poetsen. Dat heb ik ook altijd gedaan.”

Wat doet u nog meer graag in uw vrije tijd?

“Ik ben een absolute familieman. We hebben vier kleinkinderen en passen veel op. Dat hebben we altijd al gedaan, maar nu is er ook meer tijd om allerlei leuke dingen met ze te doen: naar de dierentuin of speeltuin bijvoorbeeld. Toen ik afscheid nam, zijn we eerst maar eens met de hele familie een week op vakantie gegaan in eigen land. We hebben een hechte band met elkaar en gaan graag en geregeld met de klein-kinderen op vakantie.”

Waar moet u het meest wennen nu u met pensioen bent?

“Ik vind het erg wennen om het contact te missen met de mensen waar je zo intensief mee hebt samengewerkt. Of dat nu directe collega’s of goede klanten zijn waar je een sterke band mee hebt opgebouwd. Het is echt een kunst om het bedrijf los te laten al heb ik er echt een goed en gerust gevoel over dat het allemaal op een goede manier wordt voortgezet.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.