Jan Wouter Kleinjan verruilt Sanoma voor Leaseplan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Jan Wouter Kleinjan

Dat bevestigt Kleinjan aan Automotive. Er wordt nog gesproken over de datum van indiensttreding. Kleinjan is bij Sanoma onder andere verantwoordelijk voor Autoweek en Nu.nl. Vorig jaar onderhandelde Kleinjan namens Sanoma met Autoscout24 over de overname van Autotrader. Kleinjan wist 28 miljoen euro te krijgen voor Autotrader.

Kleinjan wordt bij Leaseplan verantwoordelijk voor het bouwen van een platform waarmee wereldwijd ex-leaseauto’s b2c verkocht kunnen worden. Leaseplan, dat een beursgang aan het voorbereiden is, heeft 1,6 miljoen auto’s onder contract. “Ik zie dit als een fantastische uitdaging waarbij ik mijn kennis van het ontwikkelen van een digitaal platform en die van de autobranche (Kleinjan was onder meer managing director bij Alfa Romeo Nederland, red) kan combineren.”

Het is nog niet bekend wie Kleinjan (48) opvolgt bij Sanoma. 

In de afgelopen maanden vond er bij Leaseplan een grote managementshuffle plaats. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.