Pieter van der Velden vertrekt bij Louwman & Parqui

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

“Pieter heeft zich de afgelopen tien jaar met veel drive en passie ingezet voor Louwman & Parqui en daarvoor bedanken we hem hartelijk”, zegt Eric Louwman in een verklaring. Het bedrijf neemt afscheid van Van der Velden, die in 2006 overkwam van Alfa Romeo Nederland, omdat “het snel veranderende speelveld in de autobranche vraagt om een andere vorm van leiderschap om toekomstige ontwikkelingen het hoofd te bieden.”

Van der Velden kijkt met plezier terug op zijn directeurschap: “Het automotive ondernemerschap in combinatie met de grote mate van betrokkenheid van de aandeelhouders, de medewerkers en de dealerorganisaties voor de merken Toyota en Lexus, hebben mij altijd enorm geïnspireerd. Ik zal de dynamiek van de branche missen, maar kijk uit naar andere mogelijkheden die op mijn pad komen.”

Toyota heeft enkele moeilijkere jaren achter de rug in Nederland. Het marktaandeel liep terug van 6,9 procent in 2013 naar 4,4 procent dit jaar. In Europa is het marktaandeel van Toyota 3,8 procent. Kijk voor een overzicht van alle verkoopcijfers in onze Kennisbank. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Pieter van der Velden vertrekt bij Louwman & Parqui | Automotive Online

Pieter van der Velden vertrekt bij Louwman & Parqui

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

“Pieter heeft zich de afgelopen tien jaar met veel drive en passie ingezet voor Louwman & Parqui en daarvoor bedanken we hem hartelijk”, zegt Eric Louwman in een verklaring. Het bedrijf neemt afscheid van Van der Velden, die in 2006 overkwam van Alfa Romeo Nederland, omdat “het snel veranderende speelveld in de autobranche vraagt om een andere vorm van leiderschap om toekomstige ontwikkelingen het hoofd te bieden.”

Van der Velden kijkt met plezier terug op zijn directeurschap: “Het automotive ondernemerschap in combinatie met de grote mate van betrokkenheid van de aandeelhouders, de medewerkers en de dealerorganisaties voor de merken Toyota en Lexus, hebben mij altijd enorm geïnspireerd. Ik zal de dynamiek van de branche missen, maar kijk uit naar andere mogelijkheden die op mijn pad komen.”

Toyota heeft enkele moeilijkere jaren achter de rug in Nederland. Het marktaandeel liep terug van 6,9 procent in 2013 naar 4,4 procent dit jaar. In Europa is het marktaandeel van Toyota 3,8 procent. Kijk voor een overzicht van alle verkoopcijfers in onze Kennisbank. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.