Matthijs Verhaar nieuwe ceo Profile Nederland

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Verhaar begint officieel op 1 januari in zijn nieuwe functie, maar hij wordt de komende maanden al ingewerkt door ceo ad-interim Robert Sinke. “Door de franchisenemers is gevraagd om een commerciële man met veel ervaring in retail en consumentenmarketing”, zegt Job van der Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Verhaar beschikt over een ruime ervaring op dat vlak.”

Verhaar moet zorgen voor omzetgroei in de particuliere markt voor auto-onderhoud.

Job van der Have, voorzitter RvC Profile

De opdracht voor Verhaar is om in de komende jaren de omzet van Profile Car & Tyreservice te vergroten en dan vooral met de verkoop van onderhoud en reparatie aan particuliere automobilisten. “Met banden alleen redden we het niet, dat geldt tegenwoordig voor de hele bandenbranche. We zoeken daarom groei in onderhoud. Anthonie Zoomers (de dit jaar vertrokken voorganger van Verhaar, red) heeft het bedrijf op die markt goed neergezet, we boeken goede resultaten en krijgen ook heel goede reacties van leasemaatschappijen en fleetowners over de manier waarop de reparatie en onderhoud aanpakken.”

Het aantrekken van nieuwe franchisenemers heeft volgens Van der Have minder prioriteit. “Er zijn nog enkele witte vlekken waar we partners voor zoeken, maar op dit moment zijn we de enige full-service keten met zo’n brede landelijke dekking.”

Sinke keert terug

De huidige interim-ceo Robert Sinke was volgens Van der Have ook in de race om permanent deze rol te gaan vervullen. “Robert is meer een allround manager, heel sterk op het financiële vlak terwijl Mathijs Verhaar commercieel sterk is. Dat is wat de aandeelhouders (circa 30 Profile franchisenemers, red) en de overige franchisenemers wilden. We zijn heel blij dat Robert straks weer terugkeert als commissaris; in zijn tijdelijke rol van ceo heeft hij de organisatie nog beter leren kennen.”Lees ook de analyse over Profile onder Zoomers, die in juli verscheen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Matthijs Verhaar nieuwe ceo Profile Nederland | Automotive Online

Matthijs Verhaar nieuwe ceo Profile Nederland

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Verhaar begint officieel op 1 januari in zijn nieuwe functie, maar hij wordt de komende maanden al ingewerkt door ceo ad-interim Robert Sinke. “Door de franchisenemers is gevraagd om een commerciële man met veel ervaring in retail en consumentenmarketing”, zegt Job van der Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Verhaar beschikt over een ruime ervaring op dat vlak.”

Verhaar moet zorgen voor omzetgroei in de particuliere markt voor auto-onderhoud.

Job van der Have, voorzitter RvC Profile

De opdracht voor Verhaar is om in de komende jaren de omzet van Profile Car & Tyreservice te vergroten en dan vooral met de verkoop van onderhoud en reparatie aan particuliere automobilisten. “Met banden alleen redden we het niet, dat geldt tegenwoordig voor de hele bandenbranche. We zoeken daarom groei in onderhoud. Anthonie Zoomers (de dit jaar vertrokken voorganger van Verhaar, red) heeft het bedrijf op die markt goed neergezet, we boeken goede resultaten en krijgen ook heel goede reacties van leasemaatschappijen en fleetowners over de manier waarop de reparatie en onderhoud aanpakken.”

Het aantrekken van nieuwe franchisenemers heeft volgens Van der Have minder prioriteit. “Er zijn nog enkele witte vlekken waar we partners voor zoeken, maar op dit moment zijn we de enige full-service keten met zo’n brede landelijke dekking.”

Sinke keert terug

De huidige interim-ceo Robert Sinke was volgens Van der Have ook in de race om permanent deze rol te gaan vervullen. “Robert is meer een allround manager, heel sterk op het financiële vlak terwijl Mathijs Verhaar commercieel sterk is. Dat is wat de aandeelhouders (circa 30 Profile franchisenemers, red) en de overige franchisenemers wilden. We zijn heel blij dat Robert straks weer terugkeert als commissaris; in zijn tijdelijke rol van ceo heeft hij de organisatie nog beter leren kennen.”Lees ook de analyse over Profile onder Zoomers, die in juli verscheen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.